logare  |  registrare

Epilepsia

Epilepsiazoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru miercuri, 16 martie 2011
Epilepsia
35.08 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 156
Descriere

Epilepsia

Este o afecţiune cronica, cu etiologie diversă, caracterizată prin repetarea crizelor convulsive, ca urmare a unor descărcări excesive a neuronilor cerebrali.

Şcolarizarea copiilor epileptici trebuie să fie făcută în clase corespunzătoare vârstei precum şi nivelului lor intelectual. Din motive lesne de înţeles, a privi direct în faţă realitatea despre afecţiunea lor, este dificil şi, în majoritatea cazurilor, diagnosticul este ascuns. Ascunderea diagnosticului în faţa profesorului diriginte îi creează copilului panică, în caz de apariţie a unei crize în şcoală, precum şi riscul de a nu i se acorda un prim ajutor corespunzător. Vor fi trimişi spre serviciile de psihiatrie infantilă doar cazurile foarte grave în care copilul prezintă crize cu căderi şi răniri frecvente, asociate cu tulburări intelectuale, tulburări de comportament sau de personalitate.

Viaţa personală familială şi socială Regimul de viaţă al copilului epileptic fără afectare neurologică sau psihică va fi normal, el fiind integrat printre copiii cu şcolaritate normală.

Dar, pentru ca viaţa copilului cu epilepsie să fie relativ normală, pe lângă medicaţie, atât medicul curant, cât şi medicul şcolar, îi vor da informaţii necesare, lui şi familiei, privind afecţiunea pe care o are, modul în care dificultăţile trebuie să fie depăşite, creându-i astfel, un climat calm. Părinţii trebuie să cunoască diagnosticul copilului lor indiferent dacă este vorba despre o deficienţă organică sau funcţională. Medicul va fi sincer faţă de copil şi familie explicându-le că o multitudine de restricţii îi va face viaţa imposibilă, iar prea multe lucruri permise îl vor duce la accidente inevitabile ale bolii.

Copilul va desfăşura o activitate fizică moderată şi va practica sporturi recreative. În schimb, nu-i sunt permise exerciţii de gimnastică cu echilibru la înălţime, sportul de performanţă, cele care expun la traumatisme craniene repetate cum ar fi: boxul, alpinismul, aviaţia, plonjatul submarin, nataţia, bicicleta. 

...

vezi continuarea...

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Accesati Zakusi.net