logare  |  registrare

Principiul de functionare a sistemelor din fibra optica DWDM

Principiul de functionare a sistemelor din fibra optica DWDMzoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru mari, 23 august 2011
Principiul de functionare a sistemelor din fibra optica DWDM
288.13 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 117
Descriere

Principiul de functionare a sistemelor din fibra optica DWDM


Cuprins

1. Introducere .1-2

2. Sarcina .2

3. Ce inseamna DWDM?.2

4. Descrierea generală a sistemei DWDM.3-8

5. Utilizarea sistemelor  DWDM .8-15

6. Inovatii.15-21

7. Standartizarea.21-26

8. Concluzii.27

9. Lista literaturii utilizate.28

 

 1.Introducere 

     Dupa cum cunoastem ca cea mai avansata tehnologie de transmisiune a informatiei  este tehnologia transmisiei prin fibra optica. Dar au aparut si aici probleme din cauza ca cablul de fibra optica este foarte scump nu e posibila total ilocuirea cablului de cupru cu cel de fibra optica de aici rezulta ca e nevoe de aparitia unei tehnologii care ar putea transmite mai multe unde printro singura fibra si aceasta tehnnologie a aparut sub numele de DWDM(Dense Wavelength Division Multiplexing=multiplixarea cu diviziune densa a lungimii de unda)care permitetransmiterea simultana a mai multor canale de date prin aceeasi fibra optica folosind lungimi de unda diferite .

 

          Sistemele DWDM au fost utilizate intai in 1995, in reteaua la mare distanta a AT&T. WDM a cunoscut de atunci o dezvoltare exploziva. La inceputul anului 1996 in laboratoarele de cercetare a fost depasita capacitatea de transport de 1Tbit/s pe o singura fibra. A inceput „tera-era“. Peste cinci ani s-a demonstrat, in laborator, posibilitatea transmiterii a 10 Tbit/s, adica un factor de crestere egal cu 100 per decada. La un debit de 1 Tbit/s se pot transmite aproape 20 milioane canale numerice de voce sau 500.000 canale TV (comprimate).
         Aceasta tehnologie ne permite economisirea timpului si primul rind si a banilor ce duce la reducerea preturilor deoareca odata cu cresterea capacitatii se reduce costul per canal vocal cu un factor egal cu radical din cresterea capacitatii (regula Dixon- Clapp). Se estimeaza ca la o crestere a capacitatii de 100 ori pe decada, costul transmisiei se reduce de 10 ori.

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Se vinde acest portal, doritorii pot contacta la adresa de email sursa.md@gmail.com