logare  |  registrare

Esenţa comutaţiei

Esenţa comutaţieizoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru vineri, 12 august 2011
Esenţa comutaţiei
49.32 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 106
Descriere

Esenţa comutaţiei. Comutatorul spaţial implimentat pe baza multiplexoarelor, demultiplexoarelor şi matriciile logice programabile. Comutatorul temporar implimentat pe baza liniilor de reţenere şi RAM. Comutatorul digital.

 

       În caz general scopul comutării este în transferul informaţiei de la orice intrare la orice ieşire şi în poziţia dorită în timp. Orice canal digital se carecterizează prin doi parametri:

1.parametrul spaţial sau coordonata spaţială

2.parametrul temporar sau coordonata temporară.

SMT2 – coordonata canalului la intrare

SKT10 – coordonata canalului la ieşire


Comutatoarele spaţiale pot fi realizate:

a) în baza multiplexoarelor ce permit de a obţine matricea spaţială cu parametrii  doriţi MxK unde M – numărul de intrări în multiplexor, iar K – numărul de   multiplexare. Pentru a comuta spre exemplu S1T5→S10T5, se aplică codul binar al intrării 1 la multiplexorul 10 în momentul de timp care coincide cu poziţia canalului T5

b) în baza demultiplexorului

   La sinteza comutatorului spaţial pe baza demultiplexoarelor se efectuiază decompoziţia după intrări şi pentru a efectua comutarea S1T5 la S10T5 aplicăm codul ieşirii 10 la intrările de dirijare a demultiplexorului 1 în momentul de timp T5.

c)  Pe baza matricilor programabile.

   Matricile programabile prezintă o reţea de conductoare la interfaţa cărora se află un element cu conductibilitatea într – o direcţie, diode sau tranzistoare.

Păreri:
  • 5 din 5 stele! Autor: Vizitatorul | 29.01.2012
    super chiar mia placut enorm
Scrie părerea
Accesati Zakusi.net