logare  |  registrare

Reţeaua ierarhizată de joncţiuni conform recomandărilor CCITT

Reţeaua ierarhizată de joncţiuni conform recomandărilor CCITTzoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru vineri, 12 august 2011
Reţeaua ierarhizată de joncţiuni conform recomandărilor CCITT
42.41 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 106
Descriere

Rutarea alternativă în reţeaua ierarhizată.
Reţeaua ierarhizată de joncţiuni conform recomandărilor CCITT

 

     Structura mixtă a reţelei ierarhizate permite realizarea autonomă a unei rutări alternative, AAR – autonomic alternative routing : dacă centrala de origine nu depistează un circuit direct liber către centrala de destinaţie , atunci în mod automat apelul este îndreptat spre centrala ierarhic superioară.

Indisponibilitatea circuitelor directe poate fi cauzată de o întrerupere fizică (deranjament) sau de starea lor de ocupare în apeluri anterioare şi care sînt în curs de desfăşurare. 

Pe rutele directe între centrale locale se vor instala un număr relativ unic de joncţiuni care se vor utiliza în regim de utilizare max. (maxim 10% pierderi de trafic).

Transoanele de joncţiuni spre centrale de tranzit vor prelua vîufurile de trafic oferit de rutele directe şi respinse de joncţiunile acestora (trafic de revărsare) asigurînd îndrumarea lor spre destinaţiile cuvenite cu un procent mic de pierderi (max. 1%).


     În timp ce joncţiunile directe sînt folosite excluziv de centrele de comutaţie aflate la extremităţile lor, adică adică pot fi considerate ca resurse individuale pentru aceste centrale pentru joncţiunile spre/de la alte centrale sunt resurse comune folosite pentru îndrumarea apelurilor oferite/destinate tuturor centralelor locale din zonă. Trebuie de specificat că în fig. 1. este marcat sensul de scurgere doar pentru fluxurile de trafic oferite de centrala A şi destinate tuturor celorlalte centrale.

      De regulă abonaţii doresc să comunice cu persoane din alte localităţi din ţara lor sau chiar din alte ţări. Pentru a permite realizarea unor asemenea conexiuni diferitele zone geografice sînt interconectate prin circuite de lungă distanţă care constituie reţeaua interurbană de joncţiuni numită reţeaua de joncţiuni, pentru conexiunile dintre oraşe aceleiaşi ţări şi respectiv reţeaua internaţională pentru conexiunile diferitor state.

      Pentru reţelele naţionale suficient de mari sau cu posibilităţi evidente de extensie CCITT a recomandat o structură ierarhizată cu trei niveluri de centre de tranzit. Configuraţia este de tip stea la nivelurile inferioare 2 şi 3, şi de tip plasă la nivelul superior 1. Moldova a adoptat o asemenea structură pentru reţeaua telefonică naţională publică comutată, prezentată în fig. 2.

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Accesati Zakusi.net