logare  |  registrare

Reţeaua de telecomunicaţii

Reţeaua de telecomunicaţiizoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru joi, 11 august 2011
Reţeaua de telecomunicaţii
81.33 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 106
Descriere

Reţeaua de telecomunicaţii


Dezvoltarea telecomunicaţiilor.


       O nouă revoluţie este în curs de desfăşurare în lume, cunoscută ca „era informaţională”. Prin natura sa, această revoluţie este globală şi ea va afecta modul în care trăiesc şi lucrează oamenii oriunde în lume, chiar în locurile cele mai izolate. La baza acestei revoluţii se găsesc comunicaţiile sub toate formele. În prezent, marea majoritatea a activităţilor umane depind de folosirea informaţiilor, care includ vorbire, materiale scrise sau tipărite, imagini şi date de calculator. Toate aceste informaţii sunt prelucrate, memorizate şi transportate pentru a putea fi puse la dispoziţia unuia sau mai multor utilizatori, într-un anumit moment sau la cerere în mod repetat. De-a lungul anilor, au fost imaginate şi dezvoltate în acest scop diverse tehnologii. Unul dintre cele mai importante mijloace de a transporta rapid o mare cantitate de informaţii este conversia lor în semnale electrice şi transmiterea acestora la distanţă, adică telecomunicaţii.

Reţeaua de telecomunicaţii este acel sistem global de echipamente şi mijloace de comunicare la distanţă între utilizatori diferiţi, care schimbă între ei informaţii de orice natură şi emise în orice formă utilizabilă: materiale scrise sau tipărite, imagini fixe sau mobile, cuvinte, muzică, semnale de control ale unor mecanisme, date transmisiile sunt făcute prin intermediul unor echipamente electromagnetice, electrice sau combinaţii ale acestora şi folosesc ca suport fizic conductori metalici, fibre optice sau eterul(atmosfera terestră).

În mod tradiţional, telecomunicaţiile sunt divizate în două mari subdomenii tehnice: transmisiunile şi comutaţia, fiecare având la rândul lor câteva componente specifice.


2 Structura şi funcţiile reţelei.

 3 Rutarea alternativă în reţea ierarhizată. Reţea ierarhizată de joncţiuni conform recomandărilor CCITT.

 4 Reglementări – standarde.

5 Planuri şi sisteme de numerotare

 6 Standarde de numerotare

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Se vinde acest portal, doritorii pot contacta la adresa de email sursa.md@gmail.com