logare  |  registrare

Legea lui Erlang

Legea lui Erlangzoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru smbt, 08 decembrie 2012
Legea lui Erlang
132 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 93
Descriere

Legea lui Erlang

 

Intensitatea traficului se măsoară în Erlang (E) şi cantitatea traficului în Erlang x oră (E x h), unităţi respectiv care seamănă cu Kw şi Kw x h care măsoară puterea şi energia în reţelele electrice. Un organ al reţelei suportă o intensitate a traficului constantă de 1 Erlang şi se scurge 1 Erlang x oră dacă el este ocupat fără a fi discontinuu în timp de o oră; dacă el este ocupat într-o perioadă T a timpului în cursul acestei ore, se scurge T Erlang x oră şi intensitatea medie a traficului este de T Erlang. Această intensitate medie rezultă din conjugarea a doi parametri a cărui produs matematic este: pe de o parte, numărul de chemări sau solicitaţiile, organului considerat pe o unitate de timp; pe de altă parte, durata medie a unei chemări.

         Definiţia precedentă a traficului se aplică destul de bine la o linie de abonat cât şi la toate elementele reţelei, în transmisiune, în comutaţie; se vorbeşte astfel de traficul tratat de organele înregistrării a unui comutator, ori a celui transportat de un fascicol a circuitelor. În calitate de puncte de reper, o linie residenţială permite trecerea în jurul a 20mE pe oră încărcată, o linie puţin profesională, 80mE, şi o linie mai profesională, 300mE; media pe linie într-o oră încărcată se stabileşte la 50mE. Un comutator mare de abonaţi este capabil să trateze 3000E, şi un centru de tranzit, 10000E.

         Traficul măsurat în Erlang apare ca o mărime aleatoare atunci când se plasează la nivelul unei surse de trafic izolată, de exemplu un abonat, dar el prezintă regularităţi statistice când se consideră la un nivel mai agreabil. Se poate astfel de pus în evidenţă profiluri – tipuri de variaţii: profiluri anuale, lunile iunie, iulie şi decembrie, fiind cele mai încărcate, săptămânale, sfârşiturile săptămânilor fiind cele mai libere şi zilnice, cu zilele lucrătoare, două platouri de trafic profesional, dimineaţa şi după masă, şi o intensitate culminantă a traficului residenţial seara (figura 1).

...

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Accesati Zakusi.net