logare  |  registrare

Aparatul telefonic

Aparatul telefoniczoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru vineri, 22 aprilie 2011
Aparatul telefonic
136.22 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 106
Descriere

Aparatul telefonic


     1.1 Noţiuni teoretice

     Aparatul telefonic, reprezintă o instalaţie proprie a unui abonat ce permite realizarea unei convorbiri prin intermediul canalului de transmisiune.  A fost inventat în 1876 de către Alexander Graham Bell.


     În 1877 Thomas Edison a inventat microfonul cu cărbune. Datorită costurilor de fabricaţie scăzute, această invenţie a condus la lărgirea ariei de utilizare a telefoniei. Acest tip de microfon este produs şi în prezent, cu foarte mici modificări faţă de varianta originală. Microfonul reprezintă un transductor electro-acustic, ce transformă undele sonore produse de vocea persoanei care vorbeşte în variaţii ale curentului electric, care este transmis pe linie.


     Pentru a funcţiona, microfonul cu cărbune trebuie alimentat în curent continuu. Iniţial, alimentarea se realiza local, de la o baterie individuală. Datorită însă a costurilor mari de întreţinere şi a necesităţii de schimbare periodică a bateriilor individuale, s-a adoptat modul de alimentare comună pentru toţi abonaţii unei centrale, de la o sursă unică ce este instalată în incinta centralei şi care asigură totodată şi alimentarea întregului echipament de comutaţie.


     Receptorul - care asigură conversia semnalelor electrice sosite pe linie în semnale acustice, care de fapt funcţionează ca un transductor electro-acustic.

     Circuitul diferenţial (transformator cu 3 înfăşurări) - care separă, în interiorul aparatului, cele două sensuri de comunicaţie (calea de transmisie şi calea de recepţie). Se asigură astfel o bună calitate a recepţiei, sensibilitatea receptorului nefiind diminuată de curentul continuu de alimentare a microfonului.

...

1.2 Schema de structură a aparatului telefonic cu butoane

Concluzie

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Se vinde acest portal, doritorii pot contacta la adresa de email sursa.md@gmail.com