logare  |  registrare

Albert Einstein

Albert Einsteinzoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru luni, 15 octombrie 2012
Albert Einstein
33.5 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 93
Descriere

Albert Einstein


     Einstein Albert a trăit între anii 1879 şi 1955 . Einstein a fost un fizician german dar a fost şi unul dintre cei mai mari fizicieni ai secolului XX . El s-a născut la Ulm în Germania.Între anii 1895 şi 1914 a trăit în Elveţia , unde a absolvit Politehnica din Zurich în anul 1900 . Între 1902 şi 1909 a lucrat la biroul de patente din Berna .

     În 1914 a fost numit Profesor la Universitatea din Berlin . Ales membru al Academiei Pursiene , a fost director al Institutului de Fizică din Berlin şi profesor universitar pînă în anul 1933 , cînd venirea la putere a lui Hitler l-a silit să emigreze în S.U.A. unde a trăit pînă la sfîrşitul vieţii . Aici a fost profesor la Universitatea din Princeton .


     Activitatea de cercetare a lui Einstein a îmbrătişat mai multe domenii ale fizicii . Ca rezultat al primelor încercări , a explicat mişcarea browniană pe baza ipotezei cuantice , efectul fotoelectric în 1905 , postulînd structura discontinuă a luminii . În acelaşi an a publicat în „Annalen der Physik” din Berlin două articole : „Asupra electrodinamicii corpurilor în mişcare” şi „Depinde oare inerţia corpului de cantitatea de energie pe care o conţine?” , unde şi-a elaborat ideile , care au revoluţionat ştiinţa , cunoscute ulterior sub numele de teoria relativităţii restrînse . Einstein a explicat legile acţiunii chimice a luminii , căldura specifică a solidelor , efectul giromagnetic in 1915 , numit şi efectul Einstein de Hass . Prin aceste lucrări Einstein a devenit unul dintre pionierii teoriei cuantelor . A aplicat calculul probabilităţilor la studiul mişcării browniene , obţinînd o valoare a numărului lui Avogardo .

 

      În anul 1916 a publicat , tot în „Annalen der Physik” din Berlin , articolul „Bazele teoriei relativităţii generalizate”, care cuprinde teoria generală a relativităţii , sau , cum se mai numeşte , teoria gravitaţiei .

       Teoria relativităţii generalizate lărgeşte teoria relativităţii restrînse , studiind orice fel de mişcare a corpurilor materiale ; ea proclamă valabilitatea legilor fizice pentru toate mişcările , chiar şi pentru cele neinerţiale , adică neuniforme şi prin urmare , valabilitatea lor în orice sistem de referinţă . 

...

Păreri:
  • 5 din 5 stele! Autor: Vizitatorul | 12.12.2013
    umnii de tot....
Scrie părerea
Se vinde acest portal, doritorii pot contacta la adresa de email sursa.md@gmail.com