logare  |  registrare

Subprograme interne-programare

Subprograme interne-programarezoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru smbt, 16 aprilie 2011
Subprograme interne -programare T.Pascal
144.28 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 208
Descriere

Subprograme interne


1. Fie o matrice de dimensiuni mxn, reprezentînd consumurile de energie pentru fabricarea a m produse într-o perioada de n zile. Sa se scrie programul Pascal care afiseaza pe monitor produsele care au înregistrat consumuri constante pe întreaga perioada. Determinarea produselor care îndeplinesc conditia ceruta se va realiza într-un subprogram.


2. Fie o matrice de dimensiuni mxn, reprezentînd vînzarile valorice a m produse într-o perioada de n zile. Sa se scrie programul Pascal care afiseaza pe monitor zilele în care nu s-au înregistrat vînzari. Determinarea zilelor care îndeplinesc conditia ceruta se va realiza într-un subprogram.


3. Fie o matrice de dimensiuni mxn, reprezentînd notele obtinute de m studenti la n discipline. Sa se scrie programul Pascal care afiseaza pe monitor mediile studentilor integralisti. Determinarea studentilor care îndeplinesc conditia ceruta se va realiza într-un subprogram.


4. Fie o matrice de dimensiuni mxn reprezentînd profiturile nete obtinute de m societati comerciale într-o perioada de n ani. Sa se scrie programul Pascal care afiseaza pe monitor societatile care au înregistrat profitul net maxim în perioada analizata. Determinarea societatilor care îndeplinesc conditia ceruta se va realiza într-un subprogram.

5. Sa se elaboreze un program Pascal care sa includa un subprogram pentru determinarea liniilor unei matrice dreptunghiulare care au elementele în progresie aritmetica.

6. Sa se elaboreze un program Pascal care sa includa un subprogram pentru determinarea coloanelor unei matrice dreptunghice care au elementele în progresie geometrica.

7. Sa se elaboreze un program Pascal care sa includa un subprogram pentru crearea unui vector cu elementele strict pozitive din triunghiul inferior diagonalei principale (inclusiv diagonala) dintr-o matrice patrata

8. Sa se elaboreze un program Pascal care sa includa un subprogram pentru crearea unui vector cu elementele de valoare para din triunghiul superior diagonalei secundare (inclusiv diagonala) dintr-o matrice patrata.


9. Sa se elaboreze un program Pascal care sa includa un subprogram pentru determinarea mediei aritmetice a elementelor strict pozitive pentru fiecare linie a unei matrice dreptunghiulare.

10. Sa se elaboreze un program Pascal care sa includa un subprogram pentru determinarea produsului vectorial dintre fiecare dou a linii ale unei matrice dreptunghiulare.


11. Sa se realizeze un program Pascal pentru sortarea unui vector prin tehnica quicksort.

12. Sa se realizeze programul Pascal pentru sortarea unui vector prin tehnica de interclasare. 

13. Sa se elaboreze un program Pascal care sa includa un subprogram care verifica daca o matrice patrata este simetrica sau nu.

14.  Sa se elaboreze un program Pascal care sa includa un subprogram care determina urma unei matrice patrate.

15. Sa se elaboreze un program Pascal care sa includa un subprogram care determina amplitudinea unui sir de numere (memorate într-un vector de elemente reale).

...

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Accesati Zakusi.net