logare  |  registrare

Decizia de investiţii şi dezinvestiţii

Decizia de investiţii şi dezinvestiţiizoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru duminic, 08 aprilie 2012
Decizia de investiţii şi dezinvestiţii
275 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 131
Descriere

Decizia de investiţii şi dezinvestiţii


    5.1. Conţinutul deciziei de investiţii şi modalităţile de abordare

 

    Element esenţial al procesului de conducere, decizia reprezintă actul de trecere de la gândire la acţiune. Caracteristic deciziei este faptul că ea reprezintă expresia unui act raţional, coerent, luat pe baza interpretării judicioase a unor date şi informaţii ce se culeg şi se prelucrează, în scopul adoptării unei soluţii care să conducă la realizarea obiectivului.

   Problemele de decizie au dobândit o importanţă tot mai mare în practica economică, dar şi în politică şi în teoria economică.

   Decizia de investiţii se prezintă cu o suită de acţiuni şi de reacţii, unde fiecărei acţiuni posibile îi corespund diferite reacţii probabile care suscită orientarea lor către alte acţiuni, opţiunile putând fi efectuate pe etape, în timp.

     Prin conţinutul său şi prin gradul de complexitate decizia de investiţii implică o abordare profesionistă, multidisciplinară de selectare a unei alternative, a unei variante raţionale, oferite prin proiect, convenabilă şi competitivă, de realizare a unei investiţii.

    Decizia de investiţii are caracter strategic prin impactul pe termen lung pe care îl declanşează (de realizare a unui obiect sau obiectiv, de alocare a unor resurse curente sub incidenţa riscului, de aşteptare a efectelor incerte).

    Decizia de investiţii are, pe de altă parte, caracter tactic, atunci când se referă la activităţi, acţiuni, integrate în procesul investiţional declanşat.

    Indiferent de momentul de referinţă de pe parcursul procesului investiţional, care implică alegerea unei alternative dintr-o mulţime dată, finită, se impune luarea în considerare a particularităţilor deciziei în domeniul investiţiilor.

   Decizia de investiţii poate fi abordată, după caz, în context teoretic general, în context logic, în context procesual şi desigur în cadrul practicii social-economice.

... 


Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Se vinde acest portal, doritorii pot contacta la adresa de email sursa.md@gmail.com