logare  |  registrare

Comutator optic

Comutator opticzoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru duminic, 16 octombrie 2011
Comutator optic
151.45 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 117
Descriere

Comutator optic


Cuprins:

1. Introducerea

2.Comutatoare cros.Principiul de realizare si arhitectura

3.Parametri comutatoarele optice

4.Tipurile de comutatoare de baza

5.Structura calculatoarelor multicascad

6.Functionarea comutatorilor optici in ghid de unda

7.Comutatori in ghiduri polimerice neliniare avind ca substrat sticla

8.Principiul de functionare a comutatorului optic bazat pe interferenta  a doua mode 

...

 

Comutatoare cros. Principiul de realizare si arhitectura.

    In ciuda numeroaselor succese in dezvoltarea tenologiilor  pentru counicaiile optice legate de dezvoltarea vdm, comutarea canalelor a utilajelor si a datelor pina la momentul dat era efectuata prin metode electronice, adica marsrutizarea si comutatoarele cros. Aceast se explica prin unele particularitati de constructie a comutatoarelor electronice in special functionalitatea si universionalitatea. Insa folosirea aparatelor de transformare a semnalului electric in optic aducea la o transformare dubla a semnalului si ca rezultat in emnal erau induse erori. In rezultat reteaua a devenit neomogena iar costul utilajului a crescut considerabil. Din acesata cauza sunt efectuate cercetari pentru a crea retele de fibra optica omogene  bazate numai pe comutatoare optice.

 

Parametrii comutatoarelor optice.

    Comutatoarele optice sunt caracterizate de doi parametri principali viteza de comutare si capacitate. Dupa viteza de comutare se cunosc patru tipuri de comutatoare.

   - comutatoarele de viteza mica de comutare, mai mult de 1 mls sunt utilizati pentru operatiile de configurare si reconfigurare automata a dispozitivelor, de exempu: reconfigurare traficului de informatie pentru a ocoli un bloc esit din functiune, sau reinoirea tabeleor de marsutizare. Insa pentru retea mare este nevoie de comutatoare de capacitate mare.

   - comutatoarele de viteza medie, aproximativ o microsecunda, sunt utlizate pentru rutarea sau marsutizarea in retele pentru comutarea traficului dintro fibra in alta. Aici este in deajuns utilizarea comutatoarelor de 2x2.

   - comutatoare e viteza mare o nanosecunda, sunt utilizate pentru comutarea fluxului de informatie, care necesită o comutare mai rapida decit tipul de trecere a pachetului(42 de nanosecunde pentru o celula de 53 de baiti a unei centrale telefonice automate la viteza de 10 Gigabiti pe secunda).

   - comutatoarele de viteza foarte mare o picosecunda, sunt utilizate pentru modularea fluxului luminos printr-un flux de date. Timpul de comutare in acest caz trebuie sa fie minimum cu un ordim mai mic decit durata unui interval de bit (100 de picosecunde pentru un flux de 10 gigabiti ).

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Se vinde acest portal, doritorii pot contacta la adresa de email sursa.md@gmail.com