logare  |  registrare

Sisteme de transmisiuni a informatiei prin fibra optica

Sisteme de transmisiuni a informatiei prin fibra opticazoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru duminic, 14 august 2011
Sisteme de transmisiuni a informatiei prin fibra optica
1.49 MB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 106
Descriere

Sistemele de transmisiune a informaţiei prin fibre optice (STIFO) cu detecţie directă a semnalului optic la recepţie şi avantajele lor

 

STIFO reprezintă un ansamblu de mijloace tehnice care asigură organizarea canalelor de telecomunicaţii prin intermediul circuitului fizic în baza cablului optic.

Schema de structură a STIFO depinde de destinaţie, lungimea liniei de transmisiune, tipul informaţiei ce se transmite şi o serie de alţi factori. In STIFO poate fi utilizată atât modulaţia analogică cît şi cea digitală. In sistemele cu modulaţie analogică comunicarea utilă nemijlocit modulează amplitudinea, frecvenţa sau faza purtătoarei optice a emiţătorului optic (EO). Performanţele STIFO pe deplin pot fi realizate în cazul utilizării modulaţiei digitale, după , cum este modulaţia impulsurilor în cod (PCM). Pentru STIFO digitale comunicarea utilă reprezintă o serie de impulsuri care modulează purtătoarea optică a EO conform intensităţii, amplitudinii, frecvenţei sau fazei. în prezent, de regulă, se utilizează modulaţia purtătoarei optice conform intensităţii.

Schema de structură a STIFO este reprezentată în fig.l şi conţine două complete de echipament terminal şi traficul lineic optic.


     Utilajul terminal conform schemei fig.l se amplasează în punctele A şi В şi constă clin echipamentul digital standard SDH sau PDH de formare a canalelor şî grupelor, şi utilajul de joncţionare cu traficul lineic optic- Utilajul de joncţionare conţine: CC, МОЕ, MOR şi RL.


STIFO cu detecţia coerentă a semnalului optic la recepţie şi avantajele lor

Metoda heterodină de recepţie a semnalelor optice

Metoda homodină de recepţie a semnalelor optice

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Se vinde acest portal, doritorii pot contacta la adresa de email sursa.md@gmail.com