logare  |  registrare

Energia Atomica

Energia Atomicazoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru smbt, 08 decembrie 2012
Energia Atomica
289 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 93
Descriere

Energia Atomica

 

      Incepand din 1939 oameni au inceput sa descopere o alta cale de a produce energie fara autiliza puterea apei sau a combustibililor fosili.Aceasta noua cale este extragerea energiei care exista in interiorul atomului de uraniu.Energia obtinuta pe aceasta cale se numeste eneregie atomica.energia atomica a fost folosita prima data in 1945 pentru bombe.   

      Astazi am inceput sa folosim acest tip de energie pentru producerea de electricitate.Energia atomica este extrasa din atomul de uraniu prin impartirea acestuia in doua parti aproape egale.Acest proces de impartire a atomului in doua parti aproape egale se numeste fisiune.Cand atomul se imparte o parte din masa sau greutatea sa ,se transforma in energie.Impartit in mici cantitati ,uraniul produce mari cantitati de energie.

 

          Utilizarile energiei atomice

 

     In 1954 a fost lansat primul submarin care a folosit propusia nucleara ,numit Nautilus.In 1957 in California un reactor nuclear a fost utilizat pentru a produce energie electrica pentru civili.In 1959 ,Savannah este prima nava comerciala care foloseste puterea nucleara pentru a naviga.In 1961 energia nucleara a fost folosita pentru prima data in spatiu la un satelit.In 1962 o sursa de energie nucleara a fost realizata si in Antartica eliberand electricitate.

       Arzand atatea vagoane de tren(25) pline cu carbune ,ele produc tot atata energie cat produce obucata de uraniu de marimea unei mingi de golf(desen A).Copacii reprezinta cat de mult combustibil fosil a mai ramas pe Pamant in comparatie cu combustibilul nuclear existent reprezentat prin becuri.

       Centralele atomice pot produce pana la un milion kW.O cantitate de 453,6g de uraniu cand este divizat va produce atata energie cat 25 de vagoane pline cu carbune care vor fi arse.In USA rezervele de combustibili fosili sunt limitate ,acesta fiind un alt motiv pentru a folosi energia atomica.

        Energia atomica poate fi folosita si in scopuri destructive ,bomba atomica fiind folosita de doua ori la Hiroshima si Nagasaki.

...

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Se vinde acest portal, doritorii pot contacta la adresa de email sursa.md@gmail.com