logare  |  registrare

Noutati

Apple, doar din vînzarea iPhone-urilor, a cîștigat mai mult decît Microsoft și Google, luate împreună

30 Ianuarie 2015

Compania Apple a publicat raportul trimestrial, potrivit căruia a înregistrat un venit record de 74.6 miliarde de dolari, cu o treime mai mult decît în anul trecut. Profitul net a crescut de la 13 la 18 miliarde de dolari. Se menționează că rezultatele record ale companiei Apple au fost obținute datorită sezonului de vacanță și cererii mari pentru noul iPhone, în special în China.

 

În al patrulea trimestru, compania a vîndut aproape 75 de milioane de smartphone-uri, cu 150% mai mult decît în ​​aceeași perioadă a anului 2013. Vînzările de iPhone au adus venituri de 51 miliarde de dolari. Practic, smartphone-urile au asigurat companiei din Cupertino venituri egale cu cele ale Microsoft, Google și Intel, luate împreună.

 

Dar vînzările de tablete scad. Dacă cu un an în urmă utilizatorii au cumpărat 26 de milioane de iPad-uri, atunci în ultimul trimestru – doar 21,4 milioane. Ponderea acestor dispozitive în venituri este de 12%, în timp ce a iPhone-urilor – aproape 70%. Cu 14% au crescut vînzările de Mac-uri – de la 4.8 la 5.5 milioane de computere. Despre vînzările playerelor iPod, compania nu a oferit informatii, dar putem presupune că cererea pentru ele continuă să scadă.

 

Șeful Apple, Tim Cook, de asemenea, a anunțat că începutul vînzărilor ceasului inteligent Apple Watch este programat pentru luna aprilie 2015.


Sursa: ITMOLDOVA COM

Înapoi
Accesati Zakusi.net