logare  |  registrare

Noutati

Lenovo a pierdut 16 milioane de dolari din cauza unei erori la indicarea prețului în magazinul online

20 Martie 2014

Compania Lenovo a pierdut 16 milioane dolari din cauza unei erori în pretul indicat pentru noua tableta de 7 inch – S5000. Valoarea ei reală este de 1888 de yuani, sau aproximativ 300 de dolari, dar în magazinele online Lenovo și Jingdong Mall aceasta s-a vîndut cu 999 de yuani (aproximativ 160 de dolari), ce este de aproape de două ori mai ieftin.

Vice-președintele Lenovo a spus ca în total au fost făcute 110 mii de comenzi și toți clienții vor putea obține tabletele la prețul indicat. În plus, șeful Lenovo și-a cerut scuze pentru informația incorectă. Însă, probabil, că nici nu era necesar, scrie WantChinaTimes.

Potrivit calculelor, din cauza prețului indicat incorect, compania va pierde aproximativ 100 de milioane de yuani, sau aproximativ 16 milioane de dolari. Se remarcă faptul că conform legislației din China, vînzătorul nu este obligat să trimită produsul cumpărătorului cu prețul greșit. Mai mult decît atît, pot fi găsite lacune în legislație care permit anularea comenzilor. Astfel apar păreri că de fapt Lenovo a organizat o campanie de marketing pentru a promova S5000.

În 2008, în Statele Unite, a avut loc o situație similară: laptopul ThinkPadT61 a fost pus în vînzare pentru 224 de dolari, pe cînd prețul lui real era de 1700 de dolari. Atunci, însă, toate comenzile au fost anulate.

Sursa: IT MOLDOVA

Înapoi
Se vinde acest portal, doritorii pot contacta la adresa de email sursa.md@gmail.com