logare  |  registrare

Noutati

Windows 8.x a depășit Windows XP

02 Septembrie 2014

Potrivit StatCounter, sistemul de operare Windows 8.x a devenit în sfirșit mai popular decît Windows XP. Ponderea celui din urmă, potrivit datelor lunii august, este de 14,32%, iar cota Windows 8 și 8.1 – 15.53%. Cu toate acestea, Windows 7 nu-și cedează pozițiile și detine 55.72% din piață. Mai mult decît atît, popularitatea acestui sistem de operare este în creștere.

 

Windows XP a reușit să obțină o crestere de piață în luna iunie a acestui an, dar el, totuși, "pleacă” de pe computere. Acest lucru nu se întamplă la fel de repede cum, probabil, și-ar dori Microsoft. Cel mai mare declin a fost înregistrat în luna aprilie, cînd a încetat suportul pentru versiunea sistemului de operare pentru utilizatori. În lunile iulie și august, de asemenea, s-a înregistrat o descreștere a interesului față de Windows XP.

 

Vînzările de calculatoare, în ultimii ani, nu bucură producătorii, iar acesta este, probabil, unul dintre motivele de creștere lentă a cotei Windows 8.x pe piață. În plus, 8.x este semnificativ diferit față de predecesorii săi, ce a jucat, de asemenea, un rol negativ la răspindirea lui.


Sursa: ITMOLDOVA COM

Înapoi
Accesati Zakusi.net