logare  |  registrare

Regenerator optic

Regenerator opticzoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru duminic, 16 octombrie 2011
Regenerator optic
175.09 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 117
Descriere

Regenerator optic


         Asigurarea unui anumit nivel al regeneratoarelor Ocean în IP-ul transmiterii datelor ocupă din an în an un grad deosebit de înalt. Ocean 48 şi Ocean 192 reprezintă nişte regeneratoare în care concomitent are loc sporirea atenuării semnalului în interiorul fibrei, care conform datelor din anii 1999-2000 au atins o valoare de circa cîteva milioane de kilometri.

     Inginerii încearcă să găsească metode cît mai eficiente şi mai ieftine pentru stoparea atenuării de-a lungul fibrelor optice. Anume s-a ajuns la concluzia că ONS 15104 ne permite unirea regeneratorului Ocean cu 48  de interfeţe cu un alt dispozitiv numit Siga 12000, 10700, 7600 şi 7300, ca urmare folosind combinaţia dată noi putem să înlăturăm preţul real al reţelei SONET/SDH. Regeneratorul de tip OC-48/STM-16 cu specificaţia ONS 15104 bidirecţional, reprezintă unicul dispozitiv optic utilizat atît pentru transmiterea dinamică a semnalului prin fibra optică cît şi pentru regenerarea semnalului dat.

     Acest prim regenerator reprezintă unul dintre cele mai noi regeneratoare care pot fi utilizate de către clienţi pe baza unei platforme de conducere cu aceeaşi interfaţă a liniilor de comandă ca şi ONS 15104.

 

Regenerarea

ONS 15104                                                                                                                          

     ONS 15104 permite lucrul cu standardele interfeţei SONET/SDH, din acest motiv el este utilizat în reţelele transitioning de la SONET/SDH pînă la IP-ul infrastructurii. 

Lucrînd în regim optic-electro-optic, transmiterea datelor are loc cu o reţinere mai mică de 20µsec. Aceasta restabileşte convertorul sincron şi suprafaţa liniei de deasupra, terminîndu-se cu adăugarea unei secţii deasupra.

Canalul legăturilor de date (DCC) este utilizat pentru conducere, permiţîndu-i adrese-i IP un simplu protocol de conducere în reţeaua (SNMP) acces.

 

Controlul funcţionării

    ONS 15104 în urma depistării pierderii semnalului (LOS) şi a pierderii structurii (LOF), începînd să  colaboreze cu GR-253, inventează L-AIS în intervalul de 125 µs cu pierderi minime. Care la fel va ţine controlul asupra greşelilor B1 şi ne va da semnalul cuvenit. ONS 15104 ţine controlul şi asupra parametrilor care efectuează acest lucru la nivelul secţiei.

De exemplu: eroarea timpului, care mai apoi poate fi restabilită, cînd mesajul despre eroarea dată va fi efectuat prin intermediul pragului care intersectează semnalul dat (TCA).

 

Sincronizare

    ONS 15104 îşi alege timpul de întîlnire cu oscilaţia Bellcor II care mai tîrziu trebuie transmis semnalului. În afară de aceasta regeneratorul local de rezervă este gata să permită efectuarea legăturii care  nu a fost reuşită în reţeaua precedentă. 

 

Conducerea

    ONS 15104 este uşor de condus prin intermediul SNMP. Acesta utilizează canalul DCC, pentru a-i putea distinge o adresă IP. Asigurarea programului IOS siga de asemenea este susţinută deoarece  el utilizează sau port telecomanda sau  10BaseT Ethernet port.

 

Întrebuinţarea

    ONS 15104 este susţinut de două regeneratoare unidirecţionale Ocean cu 48 de interfeţe, cu lungimea de undă de 1550nm şi cu o putere de 26 decibeli.Semnalul regeneratorului poate fi transmis pînă la 50 mile (80 km) la transmiterea unui semnal de calitate înaltă este mai eficient de utilizat fibra optică.

 

1. ONS 15104 împreună cu Siga 12000, 10700, 7600, 7300 şi alţi rutori pot fi totalmente deschişi pentru a putea mări puterea regeneratorului Ocean cu 48 interfeţe a reţelei.

Asigurarea de la SONET/SDH pînă la adresa IP se realizează cu ajutorul infrastructurii –ONS 15104 care permite omiterea SONET/SDH-based care au un preţ destul de mare şi înlocuirea acestora cu SONET/SDH care sunt mai ieftine şi mai eficiente în transmiterea semnalelor.

     De atunci ONS 15104 cu adresă IP-bază pe canalul DCC  poate conduce orice regenerator  utilizînd SNMP cît şi prin asigurarea programului IOS Siga, în aşa fel încît să poată  susţină conducerea semnalului de la începutul şi pînă la sfîrşitul reţelei fără pierderi.

...

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Accesati Zakusi.net