logare  |  registrare

Structura cadrului SDH

Structura cadrului SDHzoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru miercuri, 12 octombrie 2011
Structura cadrului SDH
755.39 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 106
Descriere

Structura cadrului SDH

 

      Pentru canalul telefonic standart perioada de eşantionare este de 125 μs. În calitate de cadru se înţelege mulţimea de biţi transmiţi în perioada egala celei de eţantionare. Astfel pentru semnalul sincronic de bază a modulului STM-1 viteza de transmisiune este de 155,52 Mbps, şi fiecare cadru ar trebui să conţină 19440 biţi.

      O deosebire a tehnologiei SDH este că unitatea elementară a cadrului nu este bitul ci baitul (B), astfel în fiecare cadru se conţin 19440 / 8 = 2430 B. O altă deosebire este organizarea structurii cadrului, care este prezentat ca un bloc compus din 9 linii şi 270 coloane, fiecare coloană avînd lărgimea de 1B.

desen

         Cadrul STM-1, ca un bloc de date poate fi reprezentat sub formă de un container de mărimi standarte, care poartă informaţii de serviciu – antetul, unde sund adunate toate informaţiile necesare pentru marşrutizarea containerului şi cavitatea internă pentru plasarea informaţiei utile.

     În cadru primii 9 B conţin semnalul de sincronizare de cadru (FAS). Următorii 261 B sunt utilizaţi pentru transmiterea incărcăturii utile. Următorii 9 B care sunt reprezentaţi de primele 9 coloane ale rîndului 2 sunt utilizaţi pentru plasarea secvenţei RSOH – antetul sectorului de regenerare. Următorii 261 B sunt utilizaţi pentru încărcătura utilă, ş.a.m.d.. Astfel are loc formarea cadrului STM-1 cu dimensiunea de 9×270=2430 B, în care primele 9 coloane sunt rezervate pentru informaţiile de serviciu: SOH (antetul sectorului care este compus din semnalul de sincronizare de cadru FAS – 1×9 B, antetul sectorului de regenerare – 2×9  B, antetul sectorului de MUX – 5×9 B, şi indicatorul Pointer - 1×9 B), iar următoarele 261 coloane sunt utilizate pentru inforaţiile utile.

    Indicatorul Pointer este amplasat la începutul liniei 4, între antetele RSOH şi MSOH, şi este utilizat pentru indicarea începutului îcărcăturii utile. Deoarece îcărcătura utilă nu se începe cu prima linie ci din adresa indicată de Pointer. În realitate îcărcătura utilă nu este plasată într-un singur cadru ci este parţial în cel următor. Numerotarea capacităţii încrcăturii în legătură cu aceasta se începe după Pointer, adică de la baitul 10 a liniei 4, şi nu cu prima linie după FAS. Ca rezultat sfărşitul numerotării are loc la capătul liniei 3 a cadrului următor. Înformaţia utilă se poate deplasa în structura cadrului sub infuenţa fluctuaţiilor temporale neprevăzute, iar adresa începerii ei se conţine mereu în Pointer. Astfel sunt excluse contrazicerile între factorul de sincronizare şi modificarea posibilă a locului informaţiei utile din cadru.

         Priorităţile unei astfel de amplasări sunt demonstrate în exemplul următor:

      Dacă la un modul STM-1 este necesar de a trece informaţia dintr-un cadru în altul şi dacă ambele semnale sunt sincronizate atunci această trecere va fi efectuată foarte rapid şi uşor după citirea adresei din Pointer, iar dacă informaţia se conţine începînd cu prima linie a cadrului este nevoie de un bufer de memorizare a informaţiei care se conţine pînă la Pointer, ceea ce ar complica esenţial procesul.

...

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Se vinde acest portal, doritorii pot contacta la adresa de email sursa.md@gmail.com