logare  |  registrare

Aspecte conceptuale ale activităţii de reclamă în procesul elaborării şi realizării strategiei manageriale

Aspecte conceptuale ale activităţii de reclamă în procesul elaborării şi realizării strategiei managerialezoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru luni, 10 octombrie 2011
Aspecte conceptuale ale activităţii de reclamă în procesul elaborării şi realizării strategiei manageriale
86.15 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 184
Descriere

Aspecte conceptuale ale activităţii de reclamă în procesul elaborării şi realizării strategiei manageriale


   Noţiunea de reclamă (din franceză - reclame şi latină - reclamare a striga) poate fi definită ca difuzare a informaţiei cu privire la însuşirile (calităţile) de consum ale mărfurilor şi serviciilor în scopul de a crea sau a amplifica cererea pentru acestea, difuzare a unor date despre cineva sau ceva în scopul de a-i crea popularitate. Reclama a apărut în timpuri foarte de demult, atunci când a apărut schimbul de mărfuri şi reclama.

   În Marea Enciclopedie Sovietică reclama se defineşte ca «informaţie despre însuşirile mărfurilor şi diverselor tipuri de servicii în scopul realizării lor, creării cererii pentru acestea».

   Există şi o tratare a reclamei ca «difuzare a datelor cu privire la persoană, opera literară şi de artă etc. în scopul de a le crea popularitate». Majoritatea celorlalte definiţii ale reclamei de asemenea se bazează pe esenţa ei informativă: reclama - orice reclamă este o formă plătită de prezentare nepersonală a informaţiei despre mărfuri şi servicii...»

   Cea mai reuşită totuşi ni se pare definiţia ce a apărut acum aproximativ un sfert de veac ca rezultat al unui concurs organizat de revista americană «Advertaising Eidj»: «Reclama este o inştiinţare tipărită, scrisă, orală sau grafică despre o persoană, marfă, servicii sau mişcare obştească; pornind deschis de la posesorul reclamei şi plătită de acesta în scopul de a spori realizarea, a lărgi cadrul clienturii, a obţine un număr mai mare de voturi sau acceptare publică«.

În opinia noastră, reclama este vârful aisbergului marketingului, ce atrage cel mai mult atenţia asupra sa.

   Precum vedem, în vârful aisbergului se află anunţurile de reclamă şi vidioclipurile, care au intrat stabil în viaţa noastră, convingându-ne, distrându-ne, iar uneori sfidând normele etice. Sunt ascunse de consumator obiectivele şi strategia reclamei, marketingul, aprecierea problemelor şi posibilităţilor şi, în sfârşit analiza situaţiei pe piaţă...

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Se vinde acest portal, doritorii pot contacta la adresa de email sursa.md@gmail.com