logare  |  registrare

Modernizarea politică

Modernizarea politicăzoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru duminic, 09 octombrie 2011
Modernizarea politică
55.26 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 25
Descriere

Modernizarea politică

 

Planul:

1. Esenţa, necesitatea şi conţinutul modernizării.

2. Semnificaţia modernizării politice în renovarea societatii contemporane.

 

    1. Esenţa, necesitatea şi conţinutul modernizării.

    Etimologic cuvântul „modernizare” provine de la lat. "modernus", incluzând adj. modo „nu de mult, cu puţin înainte”, şi substantivul "modus" - ordine, măsură. Treptat de la acestea lexicul s-a îmbogaţit cu aşa termeni ca mode, modern, modernizer. Prin cuvântul mode subînţelegem totalitatea deprinderilor şi gusturilor subiecţilor de diferit rang sau nivel social la un moment dat, acestea fiind considerate ca model. Cuvântul modern provine de la franţuzescul "moderne", ceea ce în traducere înseamnă nou, contemporan. Calificativul modernize (fr. moderniser) înseamnă îmbunătatire, înnoire, schimbare conform cerinţelor contemporane.

    La mijlocul secolului XX apare conceptul de modernity, care înseamnă proces de trecere, evoluare a sistemului social spre contemporaneitate.

    La etapa actuală prin termenul modernizare subînţelegem: epocă istorică care însoţeşte trecerea de la societatea de tip feudal la societatea modernă de tip capitalist; proces contemporan de tranziţie, caracteristic pentru statele slab dezvoltate sau în curs de dezvoltare, care constă în trecerea de la societatea de tip tradiţional la cea de tip modern; proces indefmit de evoluţie şi perfecţionare de la o treaptă inferioară la una mai superioară de dezvoltare socială cuprinzând tari, zone, regiuni, popoare, sau omenirea în ansamblu...

...

    2. Semnificaţia modernizării politice în renovarea societatii contemporane.

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Se vinde acest portal, doritorii pot contacta la adresa de email sursa.md@gmail.com