logare  |  registrare

Aspecte selective din managementul european

Aspecte selective din managementul europeanzoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru joi, 06 octombrie 2011
Aspecte selective din managementul european
62.06 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 184
Descriere

Aspecte selective din managementul european


1.1. Anglia

     1.1.1. Date introductive

      Având o populaţie de circa 60 milioane, suprafaţa  245.000 Km, 24.000 USD/loc, Anglia se numără printre ţările mari europene, cu o economie dezvoltată. Anglia rămâne o ţară insulară formată din trei insule principale (Anglia, Ţara Galilor şi Scoţia) la care se adaugă Irlanda de Nord şi alte mici teritorii. Originile populaţiei britanice (celţii, germanii şi danezii etc) explică apropierea culturală, lingvistică şi istorică de ţările germane şi cele din nordul continentului.

      Avantajele obţinute prin naşterea în societatea engleză, apartenenţa la o clasă socială (nobili), tind a se reflecta parţial şi-n lumea afacerilor. În plus, engleza britanică este mai puţin accesibilă decât engleza americană; se adaugă o anume rezervă a salariaţilor sau managerilor britanici în a învăţa limbi străine, aceste aspecte specifice, dublate de poziţia economico – politică a SUA, au făcut ca engleza americană să devină treptat un standard internaţional în afaceri. Marea Britanie rămâne ţara lui Adam Smith şi economia ce a generat „revoluţia industrială” în întreaga Europă; lucrarea The Wealth of Nations (1776) a influenţat în aceiaşi măsură organizarea industrială, relaţiile dintre proprietari şi salariaţi, managementul structurilor macro din sec. XIX-XX; în această perioadă economia britanică a fost un „workshop al lumii” (pentru perioada în care a reuşit să-şi menţină un anume monopol cu privire la invenţii/inovaţii tehnice)

     Pentru alte ţări europene, Anglia rămâne un model al disputei politice / parlamentare, un model de echilibru social, o economie în care sindicatele deţin o influenţă notabilă. Ministerul Industriei şi Comerţului /Department of Trade and Industry este instituţia guvernamentală cu real direct în sprijinirea mediului de afaceri, a introducerii unor reglementări care să favorizeze sectorul IMM, concurenţa şi libera iniţiativă; se adaugă Biroul pentru investiţii în UK ce oferă asistenţă investitorilor străini; alte instituţii: Confederaţia Industriei Britanice, Asociaţia Camerelor de Comerţ, Federaţia IMM, Institutul de Marketing (2000 firme – 12 miliarde cifra de afaceri), Asociaţia Consultanţilor în Management (27000 persoane) etc. Între principalele sectoare economice din Anglia:

-    serviciile contribuie cu 70% la GDP;

-    agricultura foloseşte aproximativ 2% din forţa de muncă şi asigură 60% din necesar;

-    sectorul industriei foloseşte 17% din angajaţi şi participă cu 22% în GDP;

-   unele sectoare industriale au înregistrat un uşor declin: BMW din Germania a preluat firma Rover (maşini de lux); Ford a preluat firma Jaguar; constructorul german Wolkswagen a preluat Rolls Royce etc.

-  sectoarele productive folosesc pe scară largă proiectarea pe computer şi roboţi (firmele britanice au introdus Sistemul „No-Skil Computer” bazat pe Sisteme Expert de Control / Decizie prin intermediul la care un specialist fără cunoştinţe de IT îşi poate creia propriul instrument de sprijin);

-  după SUA, atrage anual cele mai mari investiţii străine în toate sectoarele economice, ca investiţii directe sau de portofoliu;

-  în sectorul construcţiilor imobiliare, transport aerian, naval, cale ferată regăsim firmele britanice între primele locuri din Europa (căile ferate sunt privatizate în prezent);

-   în distribuţia cu ridicata şi amănuntul regăsim mari companii britanice; se adaugă şi City Londonez pentru servicii financiare şi bursiere, London Stock Exchange este una din marile burse din lume etc.

...

1.1.2. Organizarea firmelor britanice
1.1.3. Iniţierea unei afaceri în Marea Britanie
1.1.4. Conservatorismul britanic şi lumea afacerilor
1.1.5. Cultura afacerilor
1.1.6. Încadrarea culturii engleze în abordarea lui Hofstede
1.2. Germania
1.2.1 Date generale
1.2.2. Organizarea companiilor germane
1.2.3. Managementul resurselor umane în Germania
1.2.4. Încadrarea culturii germane în abordarea lui Hofstede
1.3. Franţa
1.3.1. Franţa – Date introductive

 1.3.2. Organizarea structurală în firmele franceze
1.4. Italia
1.4.1. Date generale
1.4.2. Climatul organizaţional în firmele italiene

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Accesati Zakusi.net