logare  |  registrare

Managementul nord-american-Statele Unite ale Americii

Managementul nord-american-Statele Unite ale Americiizoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru joi, 06 octombrie 2011
Managementul nord-american-Statele Unite ale Americii
96.95 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 184
Descriere

Managementul Nord-American

Statele Unite ale Americii

 

1.1. Scurt istoric al economiei americane

     Economia americană este considerată, la momentul actual, ca fiind extrem de performantă, dispunând de un potenţial competitiv impresionant (o piaţă internă de 290 milioane locuitori, volum important de resurse naturale, un centru financiar mondial, competenţe ştiinţifice şi tehnice de primă valoare etc.); într-un cuvânt, se poate afirma că economia americană constituie un model socio-economic demn de urmat de alte ţări.

     Conform unor analişti precum Peter Drucker, secolul XX a fost un secol de supremaţie economică americană şi toate datele arată că secolul XXI va păstra acelaşi statut al SUA la nivel mondial; totuşi consolidarea UE sub forma unui stat federal european cu peste 500 milioane de locuitori, la care se adaugă Japonia sau China, poate conduce la ierarhizări diferite în competiţia globală.

Exporturile, speranţa de viaţă;pieţele de capital, mediul de afaceri, inflaţia, şomajul etc.; dacă per ansamblul sec. XX SUA a dominat economic lumea, este însă imposibil de efectuat predicţii pentru sec. XXI, mai ales că ţări precum Japonia  sau China ameninţă poziţia de lider economic al SUA;

...

     1.1.1. Perioada colonială (1607 - 1776)

   Istoria SUA începe odată cu descoperirea Americii de Nord de Cristofor Columb (1492 - 1499). Aproximativ pentru un secol, Spania şi Portugalia au fost principale puteri ce au colonizat America Centrală şi parte din America de nord (Mexic). Ulterior, Franţa a colonizat parte din nordul Americii (zona Quebec din Canada), iar Anglia a colonizat zona centrală a Americii de Nord: Virginia, Maryland, Massachusetts, Rhode Island şi Conneticut; ulterior (după 1660), Anglia va coloniza statele New York, New Jersey, Pennsylvania, Carolina de Nord şi Sud, Georgia. În această perioadă, pe ansamblul Americii de Nord ocupaţia de bază a rămas agricultura, sector ce contribuia decisiv la PNB; totuşi, standardul de viaţă din colonii era printre cele mai ridicate din lume – la acel moment – comparabil cu Anglia. Direct sau indirect, Anglia a influenţat creşterea economică ulterioară a economiei americane; altfel spus, moştenirea americanilor este de sorginte engleză îndeosebi privitor la limbă, tradiţii şi legi.

     Totuşi, o serie întreagă de elemente / aspecte preluate din Anglia au fost adaptate / modificate de cetăţenii americani ce au pus bazele statului federal:

...

1.1.2. Perioada formării statului federal (1776 - 1860)
1.1.3. Perioada reunificării (1860 - 1914)
1.1.4. Perioada conflagraţiilor mondiale (1914 - 1946)
1.1.5. Perioada modernă (1946 - 2003)
1.2. Competiţia în context cultural american
1.3. Formele juridice ale proprietăţii în economia americană
1.4. Internaţionalizarea economiei americane
1.5. Structuri organizatorice în companiile americane
1.6. Managementul resurselor umane
1.6.1 Angajarea personalului
1.6.2. Training-ul salariaţilor
1.6.3. Sindicatele în economia americană
1.7. Veniturile ridicate ale managerilor în SUA
1.8. Încadrarea culturii americane în abordarea lui Hofstede
1.9. Calculatorul în societatea americană
1.10. Roboţii în economia americană

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Se vinde acest portal, doritorii pot contacta la adresa de email sursa.md@gmail.com