logare  |  registrare

Trichomoniaza urogenitală

Trichomoniaza urogenitalăzoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru luni, 26 septembrie 2011
Trichomoniaza urogenitală
34.54 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 156
Descriere

Trichomoniaza urogenitală


Agentul cauzal este Trichomonas vaginalis un protozoar unicelular, flagelat, lung de aproximativ 30 u, de formă ovoidă, mobil. Parazitul rămâne mobil mai multe ore la temperatura camerei.

Modul de transmitere a bolii este îndeosebi sexual, femeia constituind rezer­vorul de parazit, iar bărbatul vectorul. Transmiterea indirectă este posibilă datorită persistenţei suficient de îndelungate a parazitului pe obiecte (prosoape umede).

Clinic la bărbat infecţia este de obicei asimptomatică, rareori fiind prezentă o se­creţie purulentă alb-gălbuie însoţită de simptome subiective (prurit, arsuri uretrale). Pot fi intalnite şi complicaţii precum epididimite, cistite.

La femeie incubaţia variază între 4 şi 20 de zile (în medie 7 zile). Clinic mani­festarea principală este o cervicită tradusă printr-o leucoree abundentă, alb-gălbuie, aerată, fluidă şi fetidă. Netratată, în formele cronice leucoreea scade cantitativ, deve­nind lactescentă şi intens fetidă. La examenul ginecologic vaginul este eritematos, cu prezenţa de puncte hemoragice, iar pe col se evidenţiază eroziuni. Se poate constata eritem şi edem vulvar şi al coapselor, escoriaţii liniare secundare pruritului. La feme­ie o serie de condiţii precum tulburările endocrine, hipovitaminozele sau modifică­rile pH-ului vaginal favorizează cronicizarea infecţiei.

Complicaţiile ce pot apărea mai des sunt bartholinite, skeenite, uretrite, cistite şi salpingite.

Diagnosticul biologic. Parazitul poate fi evidenţiat prin examen microscopic di­rect din secreţia vaginală recoltată perimenstrual la 48 de ore după ultimul contact sexual. La bărbat recoltarea se face la aproximativ 10-12 ore de la ultima micţiune, de obicei prin raclarea peretelui uretral.

...

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Accesati Zakusi.net