logare  |  registrare

Encefalopatia metabolica

Encefalopatia metabolicazoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru miercuri, 16 martie 2011
encefalopatia metabolica
36.92 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 156
Descriere

ENCEFALOPAŢIA METABOLICĂ

Perturbarea globala a functiei creierului apare de obicei la pacientii cu probleme medicale grave. Astfel de encefalopatii metabolice debuteaza de obicei cu alterari ale starii de vigilenta (somnolenta), urmate apoi de agitatie, confuzie, delir sau tulburari psihotice, cu progresie catre stupor si coma.

 

Evaluarea starii pacientilor  necesita un examen fizic minuntios pentru determinarea leziunilor cerebrale ce stau la baza afectiunii, infectiile SNC si bolile generale medicale. Apoi se va recolta probe de sange, se vor administra glucoza si naloxona, se dozeaza electrolitii, se efectueaza teste de toxicitate , HGL, si se evalueaza functiile renala, hepatica si tiroidiana. Uneori este necesara CT cerebrala pentru excluderea unui proces expansiv intracranian, ca si un examen al LCR care va exclude o eventuala meningita sau encefalita.  Cauzele cele mai frecvente de encefalopatie metabolica, sunt enumerate in cele ce urmeaza, impreuna cu caracteristicile lor cele mai importante.

 

  1. PERTURBARILE ELECTROLITICE.

Hiponatremia este deseori asociata cu convulsii, daca Na seric < 120 mmol/l. Corectia prea rapida sau excesiva a Na poate produce mielinoliza a zonei central-pontine.  Hiperosmolaritatea excesiva datorata hipernatremiei sua hiperglicemiei poate cauza convulsii, tremor si coma. Hipokalinemia este asociata cu pareza musculara severa si confuzie; hipercalcemia cu neatentie, somnolenta si depresie. Acidoza produce deasemenea stupor sau coma.  D-lacto-acidoza produce encefalopatie la pacientii cu sunturi jejunoileale.

...

PERTURBARILE ENDOCRINE.

ENCEFALOPTIA HIPERCAPNICA

ENCEFALOPATIA HEPATICA

ENCEFALOPATIA ANOXIC – ISCHEMICA

BOLILE RENALE

ENCEFALOPATIA HIPERTENSIVA

ENCEFALOPATIILE NUTRITIONALE

ENCEFALOPATIILE TOXICE

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Se vinde acest portal, doritorii pot contacta la adresa de email sursa.md@gmail.com