logare  |  registrare

Acidul concentrat

Acidul concentratzoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru vineri, 26 august 2011
Acidul concentrat
33.79 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 47
Descriere

Acidul concentrat

 

Acidul sulfuric, H2SO4 este un acid corosiv, uleios, incolor, cu cea mai mare tarie dintre acizi.

Acesta se topeste la 10.36 grade celsius si fierbe la 340 de grade celsius, fiind solubil in apa. Cand acidul sulfuric este amestecat cu apa, se degaja caldura. Acest acid concentrat arde pielea si carnea, si poate provoca orbirea la contact cu ochii.

In ciuda pericolelor create de neglijentele manevrarii lui, acidul sulfuric a fost foarte important din punct de vedere comercial pentru multi ani.

In jurul secolului XV a fost descoperita o metoda pentru obtinerea acidului prin distilarea vitriolului de otel cu nisip. In 1740 acidul sulfuric a fost cu succes produs la scala comerciala.

 

     Proprietati.

     Acidul sulfuric este un acid puternic, solutiile diluate ale acestuia aratand toate caracteristicile acizilor. Acestia au gust acru, prezinta conductibilitate electrica si sunt corosivi.

Din acidul sulfuric putem obtine sulfat neutru SO4 si sulfat acid HSO4.

De-a lungul secolului al XIX-lea, alchimistul german Baron Justus Liebig a descoperit ca acidul sulfuric, adaugat in sol, creste cantitatea de fosfor disponibil plantelor. Acestei descopriri I-a urmat o alta dezvoltare a productiei comerciale de acid sulfuric, si a condus la inbunatatirea metodelor in manufactura.

Una dintre metodele folosirii acidului sulfuric in manufactura a fost folosita in anul 1900 si depindea de oxidarea dioxidului de sulf in trioxid de sulf, sub influenta unui catalizator.

Păreri:
  • 3 din 5 stele! Autor: Vizitatorul | 12.06.2012
    mai ai de exersat la el...
  • 3 din 5 stele! Autor: Vizitatorul | 12.06.2012
    Cred ca acest referat ar putea fi prezentat de catre un elev capabil...,dar nu e chiar excelent ...
Scrie părerea
Accesati Zakusi.net