logare  |  registrare

Principiile de bază ale sistemelor de comunicaţii prin fibră optică DWDM

Principiile de bază ale sistemelor de comunicaţii prin fibră optică DWDMzoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru mari, 23 august 2011
Principiile de bază ale sistemelor de comunicaţii prin fibră optică DWDM
430.42 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 117
Descriere

Principiile de bază ale sistemelor de comunicaţii

prin fibră optică DWDM


 

Cuprins:

Introducere.3

Accesul prin multiplexarea lungimii de undă WDM .4

DWDM, multiplexarea cu divizarea densă a lungimii de undă.8

Filtrarea pasivă DWDM.10

Avantajele DWDM metropolitan.12

CWDM, multiplexarea cu divizarea lungimii de undă cu distanţa intercanal mare.12

Filtrarea pasivă CWDM.16

Avantajele CWDM.18

Concluzie.20

Bibliografia.21


Introducere

În prezent sistemele de comunicaţii stau la baza dezvoltării societăţii . Cerinţele faţă de serviciile de comunicaţii , de la linia telefonică obişnuită pînă la accesul la internet creşte . Aceasta înaintează noi cerinţe faţă de reţelele de comunicaţii moderne , capacitatea lor de transmitere , siguranţă . Acum este recunoscut faptul , că pentru a satisface cerinţele societăţii în transmisiunea informaţiei se poate numai prin reţele de fibre optice .

Creşterea cerinţelor faţă de banda de trecere are un caracter nedeterminat . Tehnologia ATM , IP , SDH în timpul apropiat pot să nu se descurce cu creşterea volumului de informaţie transmisă . Aceasta impune căutarea soluţiilor , care au rezervă mare în capacitatea de transmisiune  .

Tehnologia care permite de a crea reţele optice flexibile ramificate cu posibilităţi nelimitate de creştere a benzii de frecvenţă , este tehnologia de multiplexare a lungimilor de undă DWDM (Dense Wavelength Division Multiplexing ) . Esenţa tehnologiei DWDM constă în faptul , că pe o fibră optică concomitent se transmit cîteva canale de informaţie la diferite lugimi de undă , ce permite de a utliza maxim efectiv fibra optică . Tehnologia DWDM permite de a mări de multe ori capacitatea de transmisiune a fibrelor optice fără a instala cabluri noi şi fără  instalarea dispozitivelor noi .

Primele sisteme DWDM avea două canale în ferestrele 1330 şi 1550 nm . Apoi au apărut sisteme cu 8 canale , cu distanţa dintre canale 8-10 nm în ferastra 1550 nm . Mai apoi a apărut tehnologia de multiplexare densă a lungimilor de undă DWDM ce a adus la apariţia sistemelor cu  16 , 32 , 64 de canale.

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Accesati Zakusi.net