logare  |  registrare

Introducere în Asistenţa de Urgenţă

Introducere  în Asistenţa de Urgenţăzoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru luni, 22 august 2011
Introducere în Asistenţa de Urgenţă
1.51 MB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 156
Descriere

Introducere  în Asistenţa de Urgenţă


OBIECTIVELE COGNITIVE

OBIECTIVELE AFECTIVE


    Cursul „Specialistul asistenţei medicale urgente –nivelul de bază „ reprezintă bazele training-ului pentru lucrătorii asistenţei  medicale prespitaliceşti de urgenţă care activează la etapa de prespital. Scopul cursului este  antrenarea lucrătorului asistenţei  de urgenţă în executarea procedurilor neinvazive de bază şi asistenţa de urgenţă pentru asigurarea transportării bolnavilor şi sinistraţilor. Cursul prezintă un  nivel bazal de antrenament care ulterior va trece la un nivel mai avansat de pregătire şi asistenţă medicală. Curriculum-ul este destinat în calitate de instruire  de sine stătător în absenţa unei asistenţe  avansate a suportului vieţii sau de a fi integrat într-un curs de pregătire mai desfăşurat.  Scopul cursului este instruirea lucrătorului AMU în metodele   efective de tratament a pacientului, până la internarea pacientului sau transmiterea pacientului personalului mai înalt calificat.

 

      Cursul „Specialistul asistenţei medicale urgente –nivelul de bază „ efectuat de către  Northwest Medical Teams urmăreşte curriculum-ul şi instrucţiunile stabilite de United States National Highway Traffic Safety Administration Department of Transportation. Curriculum-ul a fost elaborat în anii 1970 odată cu dezvoltarea serviciilor medicale de urgenţă. În această perioadă programa a fost reînnoită şi modernizată.


Integrarea în alte regiuni

Curriculum-ul a fost adaptat pentru a fi universal utilizat în diferite ţări. Curriculum-ul ia în considerare diferenţele diverselor regiuni în timp ce încearcă urmarea celor mai bune practici în prestarea asistenţei  medicale prespitaliceşti de urgenţă.  Scopul principal al curriculumului este de a reduce mortalitatea prematură, morbiditatea, invaliditatea , la fel ca şi de-a asigura instructajul în asistenţa medicală de urgenţă prespitalicească şi transportarea bolnavilor şi traumatizaţilor. 

 

Actele normative care determină asigurarea asistenţei  medicale de urgenţă, variază de la o regiune la alta. Lucrătorul asistenţei  medicale de urgenţă nivelul bazal trebuie să conlucreze cu reprezentanţii locali şi regionali ai Ministerului Sănătăţii, pentru a fi conştienţi de legile şi regulile ce sunt aplicabile implicării acestora în implementarea asistenţei  medicale urgente. Organele oficiale  locale şi regionale Ministerului Sănătăţii trebuie să fie informaţi de conţinutul cursului şi de nivelul asistenţei medicale predate, pentru a dezvolta integrarea acestuia într-un sistem unde nu a existat sau a fost sub dezvoltat. 

 


Reviul  Sistemului Serviciilor Medicale de Urgenţă 
Accesul la serviciile medicale prespitaliceşti de urgenţă.
Acces centralizat – acces unic cu un număr universal 
Acces Centralizat – acces multiplu cu un număr universal 
Acces descentralizat –acces multiplu cu numere multiple 
Acces radio 
Personalul asistenţei  prespitaliceşti de urgenţă
Istoria asistenţei medicale de urgenţă
Nivelurile de Instruire
Rolurile şi Responsabilităţile Lucrătorului Asistenţei de Urgenţă de bază 
Securitatea personală
Asistenţa de Urgenţă a Pacientului
Protecţia Pacientului
Atributele Profesionale a Lucrătorului Asistenţei Medicale Urgente
Direcţionare Medicală
Sistemele cu Medici
Conducerea

Îmbunătăţirea Calităţii

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Accesati Zakusi.net