logare  |  registrare

Multicadre in SDH

Multicadre in SDHzoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru vineri, 19 august 2011
Multicadre in SDH
1.89 MB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 106
Descriere

Multicadre

 

         Anterior a fost arătat că modulul TU-12 are 36 baiţi, unul dintre care este pentru pointer. Însă un bait pentru funcţionarea normală a moduluilui nu este deajuns (de exemplu în AU-4 PTR  pentru pionter sunt alocaţi 6 baiţi). Din aceste considerente, pentru a asigura un regim plutitor al informaţiei, este creat multicadrul, care este format din cîteva cadre în limita cărora ar putea fi amplasat containerul de nivel inferior C-12. pentru containerele VC-12, multicadrul se formează din 4 cadre consecutive VC-12 (figura 6.13(a)) şi are mărimea 35×4=140 baiţi, iar perioada de repetare este de 500 μs.

         În timpul creării multicadrului sunt permise 3 variante de reprezentare a semnalelor utile în structura sa: asincron, bit – sincron, bait – sincron. Semnalul cu sincronizare de biţi ste utilizat pentru semnale cu încărcătură utilă, care nu are structură în baiţi, şi nu este recomandat pentru utilizarea în conexiunile internaţionale.

         Reprezentarea asincronă a semnalului de 2 Mbps (figura 6.13(b))

         În figură este notat: POH – antetul tractului, 32 baiţi – pentru încărcarea semnalului util de 2,048 Mbps, R – balast fixat, S1 şi S2 – pentru reglarea pozitivă sau negativă a vitezei de transmisiune, C1 şi C2 – biţii de dirijare cu reglarea vitezei.

  

         Structura antetului tractului, POH, este a containerului virtual VC-12 este rezentată în figura 6.14. primii 2 biţi BIP-2 sunt utilizaţi pentru controlul parităţii, bitul 3, FEBE (Far End Block Error) – ste utilizat pentru a informa sursa semnalului despre prezenţa erorilor găsite în timpul verificării parităţii. Bitul 4 nu se utilizează. Biţii 5 – 7 conţin informaţia dacă a fost sau nu a fost format containerul virtual, cît şi indică tipul modului de reprezentare a încărcăturii utile în el. Bitul 8 FERF (Far End Reception Failed) – indică derenjamente la recepţie, la capătul îndepărtat al liniei. Acest bit este un indicator care previne sursa de emisie a semnalului, trimiţînd semnalul de indicare a stării de avariere (AIS).

Modulul de transport STM-1 cu viteza de transmisiuen de 155,52 Mbps în ierarhia SDH este de bază. Vitezele semnalelor de ordin mai superior sunt multiple vitezei acestui modul de transport. În prezent sunt utilizate un şir de viteze de transport, formate rin progresie goemetrică: N=1, 4, 16, 64, 256. Modulelor de transort STM-N le corespund respectiv vitezele de transmisiune 155.52, 622.08, 2488.32, 9953.28, 39813.12 Mbps. Semnalele de nivel iererhic mai superior sunt formate prin multiplexarea mai multor semnale STM-1, de exemplu semnalul STM-4 ste format prin multiplexarea a 4 fluxuri STM-1.


Schema formării modulului de transort STM-N

 
Structura multicadrului în rerezentare bazt-sincronă este prezentată în figura 6.17. în această figură structura antetului POH este aceeaşi ca şi în figura 6.14. Cu R este notat balastul, slotul temporar R* poate fi utilizat în caz de necesitate ca slot nul (IT-0). Bayţii P1 şi P0 au valoarea „0”, în afara ultimilor din multicadru, car au valoarea „1”. Sloturile temporale, notate CAS, sunt rezervate pentru semnalizare în interiorul canalului, deoarece sloturile anloage din semnalul informaţional PDH poate avea canalul corespunzător de semnalizare. În acest caz biţii P vor determina faza semnalizării de multicadru. Noţiunea de reprezentare sincronă semnifică că faza semnalului de 2Mbps, transportat, coincide cu faza containerului virtual, adică fiecare IT (Interval Temoral, destinat pentru transportarea unui bayt de informaţie) al semnalului util are o poziţie predeterminată în container, adică îşi are baztul său predeterminat din containerul de transport.în acelaşi timp, regimul de plutotor presupune că containerul poate avea o poziţie variabilă al containerului în interiorul cadrului, şi această poziţie este dată de pointerul TU.


Reprezentarea Bayt-sincronă a semnalului de 2 Mbps


Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Accesati Zakusi.net