logare  |  registrare

Bolile transmisibile sexual

Bolile transmisibile sexualzoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru luni, 14 martie 2011
bolile transmisibile sexual
39.33 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 156
Descriere

Ce trebuie ştiut despre bolile sexual transmisibile

După cum rezultă din datele statistice oficiale, în ultima perioadă de timp morbiditatea de boli venerice este în creştere în aproape toate ţările din lume.

Cu toate acestea, populaţia are în prezent impresia că bolile sexual transmisibile practic au dispărut, că sunt uşoare şi că atunci când apar pot fi vindecate chiar de bolnavul însuşi sau de cunoscuţii acestuia, fără a fi nevoie de consultul medicului de specialitate.

Concepţia menţionată este total greşită. Deşi tratamentul bolilor sexual transmisibile este relativ simplu, acesta trebuie efectuat numai sub controlul şi îndrumarea medicului de specialitate dermato-venerolog, pentru a evita complicaţiile acestor boli, uneori destul de grave.

De aceea am considerat necesar să amintim, în cele ce urmează, problemele mai importante, pe care le ridică în prezent prevenirea şi combaterea acestor boli.

Ce sunt bolile sexual transmisibile (sifilisul şi gonoreea)?

Bolile transmise sexual sunt afecţiuni care se localizează, de obicei, la nivelul organelor genitale ale femeii sau bărbatului şi care se transmit direct, prin contact sexual, sau mai rar, pe alte căi.

Dintre bolile transmise sexual cele mai frecvent întâlnite astăzi sunt gonoreea şi sifilisul. Totodată, din grupa acestor boli mai fac parte – helmidioza, trihomoniaza, micoplasmoza, herpesul genital. În ceea ce priveşte agentul cauzal care determină apariţia şi evoluţia gonoreei şi a sifilisului, acesta este diferit.

Gonoreea, de exemplu, se datorează unui microb care poartă numele de gonococ. Este important de ştiut că gonococul poate fi distrus în câteva minute de substanţele antiseptice obişnuite, cum ar fi nitratul de argint, formolul etc.

Agentul cauzal al sifilisului poartă numele de Treponema pallidum şi are aspectul unui fir răsucit. A fost descris încă din anul 1905. Treponemele sunt foarte sensibile la căldură, deoarece temperatura de 41C le omoară. De asemenea, o simplă spălare cu apă caldă şi săpun omoară imediat treponemele, în cazul în care acestea se află la suprafaţa pielii (în primele 15-20 minute de la contactul sexual infectant).

Reiese din cele arătate mai sus că atât gonococul, cât şi Treponema pallidum sunt puţin rezistente la mediul exterior şi la antisepticele obişnuite. Aşa se explică faptul de ce principala cale de transmitere şi răspândire a bolilor venerice o constituie contactul sexual cu persoane bolnave.

Care sunt primele semne ce ne pot orienta în recunoaşterea sifilisului şi gonoreei?

Cum se transmit gonoreea şi sifilisul de la persoanele bolnave la cele sănătoase?

Ce trebuie de făcut în cazul expunerii riscului îmbolnăvirii de o boală transmisă sexual?

Complicaţii apărute în caz de nerespectare a sfaturilor medicale, referitoare la tratarea sifilisului şi gonoreei?

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Accesati Zakusi.net