logare  |  registrare

Programul Word

Programul Wordzoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru smbt, 13 august 2011
Programul Word
684.82 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 208
Descriere

Programul Word


1 WORD - primele noţiuni

Unul din cele mai bune programe de redactare a textului este Word sub Windows. Cu acest program se pot edita diferite texte, de la scrisori până la lucrări de cercetare.     Programul înlocuieşte vechea maşină de scris zgomotoasă şi are avantajul că se pot tipări sute de copii fără a fi nevoie sa fie scrise fiecare în parte. În acest capitol vom învăţa despre caracteristicile principale ale programului Word şi despre cum să manipulăm cuvintele pe ecran.

  Pentru a lansa programul Word, se execută clic pe pictograma Word, iar programul afişează o pagină de document goală.

În zona de lucru goală există o liniuţă verticală care pâlpâie care se numeşte reper de inserare. Această linie începe din acelaşi loc până când începem să tastăm cuvintele.

  Pentru a introduce textul folosim tastatura calculatorului. Atunci când începem să tastăm, reperul de înserare se mută spre dreapta. În momentul în care ajungem la marginea din dreapta a ecranului, în mod automat programul Word mută reperul de inserare la începutul liniei următoare. Aceasta se numeşte "word wrapping" (aşezarea automată a cuvintelor). Nu apăsăm pe tasta Enter pentru a începe o nouă linie decât dacă vrem să începem un nou paragraf. Atunci când întroducem mai multe linii decât ar putea încape într-un ecran, liniile de text încep să se deruleze automat în sus astfel încât reperul de inserare să rămână întotdeauna la vedere.

  Pe măsură ce deplasăm indicatorul mousului pe ecran vom observa că acesta îşi modifică forma. Uneori are forma unei săgeţi, dar alteori are o forma ciudată care seamănă cu litera I. Atunci când indicatorul mousului se află în interiorul zonei text de pe ecranul nostru, acesta are forma unui I. Acesta este cunoscut sub denumirea de cursor. Putem executa clic cu acest cursor într-un anumit loc pentru a efectua modificări între caractere, înainte şi după cuvinte, şi aşa mai departe. De câte ori mutăm indicatorul mousului în afara zonei de text, el se transformă în vechiul indicator în formã de săgeată.


Ştergerea

Copierea, decuparea şi lipirea textului

Căutarea şi înlocuirea unui text

Aranjare în pagina a textului

Bara cu instrumente de lucru pentru aranjarea în pagină

Corpuri de litere

Aranjarea aotomată în pagină


2      TEHNICI DE PROIECTARE A DOCUMENTELOR

Manevre pentru manevrarea textului

Începuturile de aliniat

Mai mult loc

Culegerea poziţii fixe

Stabilirea poziţii de scriere pe riglă

Alinierea textului

Stiluri

Antene şi note de subsol

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Se vinde acest portal, doritorii pot contacta la adresa de email sursa.md@gmail.com