logare  |  registrare

Funcţiile de prelucrare a apelurilor

Funcţiile de prelucrare a apelurilorzoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru vineri, 12 august 2011
Funcţiile de prelucrare a apelurilo
42.73 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 106
Descriere

Funcţiile de prelucrare a apelurilor: sistemul central neierarhizat, sistemul central neierarhizat cu multiprocesor, sistemul central neierarhizat multiprocesor cu repartizare predeterminată, sistemul prelucrării sectoriale şi cooperante, diviziunea funcţională


Funcţia de prelucrare a apelurilor

 

        Rolul principal al acestor funţii este de a comanda îndeplinirea serviciilor cerute de abonaţi ale unui sistem de comutaţie. Funcţia de prelucrare ale apelurilor se asociază cu cele de achiziţie şi de prelucrare ale datelor folosite de orice sistem informatizat. Diferenţa este în aceea că-n cazul prelucrării apelurilor trebuie să prelucreze-n majoritatea cazurilor în timp real (10 sau 100 ms.).

Clasificarea funcţiilor de prelucrare ale apelurilor:

1.de memorare – folosite pentru a înregistra informaţiile curente ale apelurilor în curs de desfăşurare precum pentru a înmagazina informaţii semipermanente legate de: identificarea abonatului, clasa de serviciu, adresele terminaţiilor reţelei de comutaţie centrale.

2.de logică – au ca sarcină: prelucrarea de date, luarea de decizii, verificări, codarea şi decodarea informaţiei, controlul funcţionalităţii reţelelor de interconectare ale funcţiei de prelucrare ale apelului.

Una din principalele performanţe ce caracterizează ansamblul funcţiilor de prelucrare ale apelurilor este  capacitatea de prelucrare a cererilor de serviciu, mărimea dată reprezintă numărul maxim de cereri pe care un anumit sistem de comutaţie îl poate prelucra într-un anumit interval de timp. Ea se măsoară-n unităţi BHCA(Busy-Hour Call Attempts).

        Capacitatea de prelucrare a sistemelor reale variază între mii până la sute de mii BHCA care depind de următorii factori:

a.  numărul entităţilor din sistem ce sunt dedicate acestor funcţii

b.  tehnologiile hard folosite

  1. tehnici soft adoptate

d.  modul de repartizare al funcţiilor

e.  configuraţia redundantă aleasă.

Ansamblul unui sistem de comutaţie ce îndeplineşte FPA poate fi alcătuit din elemente distincte care:

  • îndeplinesc fiecare funcţii specifice – este cazul unei specializări funcţionale a elementului de comandă.
  • Prelucrează doar o cantitate anumită din volumul total al traficului oferit – există între componentele de comandă o colaborare prin repartizare de trafic.

Cu aceste procedee de organizare s-au obţinut diverse arhitecturi ale sistemului de prelucrare ale apelurilor:

I.Sistemul central neierarhizat de prelucrare – se caracterizează prin faptul că toate funcţiile sale de prelucrare ale apelurilor sunt definite în cadrul unui singur bloc funcţional SPA.

Sistemul unic de prelucrare înglobează structurile sale logice FPA, toate funcţiile de prelucrare fiind singurul responsabil cu executarea acestuia. Reţeaua de acces la comandă facilitează conexiunea între structurile de prelucrare cu cele de comandă efectivă a operaţiunilor de comutaţie, RCC.

Reţeaua de acces asigură totodată interconectarea cu blocurile de semnalizare care rezolvă funcţia FS corespunzătore, fără de care nu poate fi completat nici un proces de prelucrare al apelurilor.

II.Sistemul central neierarhizat cu multiprocesor de prelucrare al apelurilor – se caracterizează ca funcţiile sale FPA se găsesc în mai multe entităţi identice din punct de vedere funcţional.

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Accesati Zakusi.net