logare  |  registrare

Bolile de nutriţie

Bolile de nutriţiezoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru duminic, 13 martie 2011
boli de nutritie
50.93 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 156
Descriere

Bolile de nutriţie

Răspîndirea bolilor de nutriţie este uimitoare şi lămureşte influenţa factorilor sociali asupra vieţilor noastre. Domeniul cunoscut sub numele de sociologie a corpului investighează modalităţile prin care trupurile noastre sunt afectate de influente sociale. Corpurile noastre sunt profound afectate de experientele noastre sociale, ca şi de normele şi valorile grupurilor cărora aparţinem.


1. BOLILE DE NUTRIŢIE  ŞI  ÎNGRIJIREA CORPULUI

Boala reprezintă modificare organică sau functională a echilibrului normal al organismului; proces patologic care afecteaza organismul; maladie, afecţiune, betesug.                               Apariţia bolilor de nutriţie in societaţile occidentale coincide in mod direct cu globalizarea producţiei de alimente, care s-a accentuat in ultimii 30-40 de ani. In ultimii ani o mare parte a populaţiei din intreaga lume urmeaza un regim de slăbire. Aceasta nu inseamna ca toata lumea incearca să slăbească, ci ca trebuie sa ne cream o dieta. Aceata dieta inseamna ca trebuie sa hotarîm ce anume mîncam, in raport cu diferitele informaţii medicale de care dispunem. Adolescenţa americana sufera de anorexie, o boala de origine fizica manifestata prin obsesia de a avea o silueta frumoasa care duce la un moment dat la renuntarea la hrana. Anorexia şi alte boli de nutriţie reflecta  situaţia in care femeile joaca un rol mai important in societate decît inainte, dar continua să fie apreciate atat dupa felul in care arata, cît şi după realizări. Bolile de nutriţie sunt inradacinate in sentimentul de ruşine legat de propriul corp. Femeia se simte nepotrivita şi imperfecta, iar temerile ei despre ceilalţi se concentreaza in parerile ei despre propriul trup.

 

2. SĂNĂTATEA  ŞI  MEDIUL  ÎNCONJURĂTOR

Mediul reprezinta natura inconjuratoare alcatuita din totalitatea factorilor externi in care se afla fiintele si lucrurile. 

Sanatatea noastra este in mod vadit legata de mediul inconjurator, atat la nivel local, cat si pe plan global. Nimeni nu cunoaste cu exactitate gradul in care amenintarile la adresa ecosoitemelor globale din prezent sunt legate de configuratiile de sanatate si de boala, dar anumite forme de degradare a mediului genereaza cu siguranta riscuri pentru sanatate. Protectia mediului reprezinta astfel o parte importanta a medicinei preventive...

3. SĂNĂTATEA  ŞI   ÎMBATRÎNIREA

3. 1. Efectele fizice ale imbătrînirii

3. 2. Viitorul imbătrânirii

4. BUNA  FUNCŢIONARE A CORPULUI:  IMAGINI DESPRE SĂNĂTATE  ŞI  BOALĂ

4. 1. Boala si sanatatea in tarile dezvoltate

4. 2. Boala ca stigmat: impactul S.I.D.A.

4. 2. 1. Descoperirea virusului si efectele bolii

4. 2. 2. Ocurenţa

5. INTERVIUL CA TEHNICA DE CERCETARE STIINTIFICA

5. 1. Interviul ca tehnica de cercetare

5. 2. Avantajele si dezantajele interviului

5. 3. Tipuri de interviu

5. 4. Desfasurarea interviului de cercetare

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Se vinde acest portal, doritorii pot contacta la adresa de email sursa.md@gmail.com