logare  |  registrare

Structura şi funcţiile reţelelor

Structura şi funcţiile reţelelorzoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru vineri, 12 august 2011
Structura şi funcţiile reţelelor
44.25 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 208
Descriere

Structura şi funcţiile reţelelor

 

     În cadrul domeniului de telecomunicaţii sînt implicaţi mai mulţi participanţi: utilizatori,  operatori publici, furnizori de servicii, fabricanţi de echipamente şi componente (hardware şi software),investitori, guvernanţi.

    Fără a face vreo eroare se poate considera că utilizatorii principali ai reţelei sînt abonaţi telefonici orice abonat ce doreşte să stabilească o legătură telefonică iniţiază un apel care este oferit reţelei spre prelucrare. Abonatul care oferă apelul este abonatul chemător, adică sursa de apel. Apelul este întotdeauna adresat unui alt abonat (abonatul chemat), ce prezintă de fapt destinaţia apelului.

    Dacă la sfîrşitul prelucrării apelului este atinsă destinaţia atunci schimbul informaţional are loc, iar apelul este satisfăcut. Apelul există în reţea pe toată durata sa de viaţă care cuprinde un interval de timp necesar stabilirii tuturor conexiunilor şi un alt interval de timp pentru schimbul efectiv de informaţie între cei doi corespondenţi.

    Considerînd întro perioadă de observaţie toţi clienţii prezenţi în reţea împreună cu duratele de viaţă pentru apelurile lor putem aprecia sarcina (încărcarea) sau traficul oferit de clienţi.


     Traficul are un dublu statut în reţeaua de TLC: este „produsul” reţelei pentru că este oferit de abonaţi dar este şi „materia primă” prelucrată în resursele sale pentru că este destinată abonaţilor. De fapt traficul parcurge în reţea un un ciclu: apelul este oferit de către abonatul chemător, este prelucrat în resursele reţelei fiind direcţionat spre abonatul chemat ca apoi să se închee la sfîrşitul schimbului de informaţie efectuat între cei doi corespondenţi. 

Erlang – numărul de apeluri în decurs de o oră.

     Transmiterea informaţiei spre destinaţie se va face pe măsura disponibilizării resurselor , astfel apărînd o anumită întîrziere faţă de momentul emiterii lor de către sursă şi normele de caritate a serviciilor impune max. pentru aceste întîrzieri.


    Dacă o comunicaţie implică n utilizatori, atunci ar trebui să se prevadă o structură de reţea care să interconecteze pe fiecare cu toţi ceilalţi ca în figura 2.a şi obţinem o reţea tip plasă numită şi reţea cu interconectare totală.

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Accesati Zakusi.net