logare  |  registrare

Etica comunicării manageriale

Etica comunicării managerialezoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru mari, 09 august 2011
Etica comunicării manageriale
42.55 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 56
Descriere

  Etica comunicării manageriale


1 Ce înseamnă să fii etic în comunicare 

    Deşi ştiinţa şi tehnica au reuşit în ultimii ani să revoluţioneze posibilitatea noastră de a transmite informaţie, totuşi capacitatea de a comunica între noi a scăzut. Capacitatea noastră de a realiza contacte interumane spontane, creatoare, este diminuată de ritmul frenetic al vieţii moderne şi de stresul zilnic. Pe de altă parte, actualul mediu de afaceri este caracterizat printr-o explozie, informatică, prin globalizarea economiilor, crize economice acute în unele zone, creşterea concurenţei tehnologice, etc. În acest cadru scio-economic, conţinutul funcţiilor manageriale şi al rolurilor managerilor devin mult mai complexe. Managementul resurselor umane devine partea esenţială în administrarea organizaţiilor şi constituie factorul de diferenţiere dintre un management de succes şi unul falimentar.

     Etica este după Kant,un îndreptar al comportamentului, subsumat libertăţii. Deci o civilizaţie modernă şi liberă presupune în cadrul normelor fundamentale libertatea de descernămвnt şi decizie în formarea opiniilor de morală. Aşa deci a încerca să convingi sau să înveţi pe cineva ce este etic şi ce nu este etic înseamnă a păşi pe terenul sacru al acestei libertăţi. De aici rezultă o oarecare conspiraţie a tăcerii asupra eticii comunicării manageriale. Faptul că nu se vorbeşte prea mult despre etică nu înseamnă că o anumită etică nu ne este totuşi impusă. Organizaţiile şi managerii care le conduc impun anumite reguli, standarde şi norme de comportament, însă orice discuţie despre etică în comunicarea managerială ar putea fi de la bun început pusă sub semnul întrebării din simplă constatare că etica este un concept situaţional complex, imposibil de cuprins în norme. Ne mai putem întreba dacă etica are vreo importanţă în ceea ce priveşte managementul unei organizaţii? Are vreo influienţă asupra productivităţii şi profitului unei organizaţii?

    Categoric „Da" deoarece organizaţiile nu sunt simple maşini de făcut bani, produse sau servicii. Oamenii sunt inima şi sufletul organizaţiilor şi ei au nevoie, pentru a fi productivi, de un anumit standard de etică, de morală.

     Pornind de la decizia de a comunica, comunicatorul decide să emită informaţii, idei, păreri, sentimente etc. Hotărвrea dacă această comunicare să aibă loc sau nu implică probleme de etică. Probleme de etică pot sa apară şi în procesul de ascultare în sensul în care trebuie respectat dreptul omului, de a fi scutit de revărsarea de informaţii asupra lui. Oamenii au dreptul să ştie, dar ei au şi dreptul să nu ştie.


2 Puncte de vedere privind comunicarea etică 

3 Cîteva dileme de etică a comunicării

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Accesati Zakusi.net