logare  |  registrare

Definiţii, modele şi teorii ale comunicării

Definiţii, modele şi teorii ale comunicăriizoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru mari, 09 august 2011
Definiţii, modele şi teorii ale comunicării
47.56 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 56
Descriere

Definiţii, modele şi teorii ale comunicării

Preliminarii 

Cînd intenţionăm să vorbim despre comunicare, fie şi doar din raţiuni tangenţiale la o altă temă propusă spre dezbatere, observăm aproape imediat un fenomen interesant: termenul de comunicare se prezintă sub forma unei aglomerări conceptuale cu multiple (şi deseori neaşteptate) ramificaţii, fiind văzut drept parte integrantă şi, în acelaşi timp, cuprinzînd procedural un mare număr de ştiinţe. În acest mod, cercetătorul se află în faţa unui cîmp extrem de generos de posibilităţi, dar, în aceeaşi măsură, dificil de surprins de către o abordare globală; comunicarea poate astfel să capete accentele unor definiţii lingvistice, psihologice şi psihosociale, filosofice, matematice, pedagogice etc. Iată că, aşa cum observă Jean Lohisse cînd se referă la termenul de comunicare: „fiecare domeniu al cunoaşterii are definiţia sau definiţiile lui care accentuează, după caz, schimbul, contactul, transferul, transportul, energia, informaţia..."

În faţa unei asemenea varietăţi care ar putea face obiectul unei investigaţii teoretice de substanţă, cercetătorul încearcă, desigur, o dublă tentaţie: prima ar fi aceea de a strînge într-un material exhaustiv aceste multiple nuanţări în ideea dezvoltării unor metodologii de graniţă necesare unui educator modern; cea de-a doua ar privi necesitatea găsirii elementelor comune tuturor acestor dezvoltări terminologice, în încercarea de a construi o definiţie unică, pe principii instrumentale. Este evident că ambele tentaţii conduc spre posibile capcane; însă dacă lucrurile stau în acest fel, ce soluţie putem găsi ?

Astfel, chiar dacă suntem pe deplin de acord că un domeniu al comunicării circumscris unei viziuni integrative asupra fenomenului ar dovedi o utilitate practică importantă, considerăm că, doar din raţiuni didactice, constituirea unei ştiinţe de sine stătătoare care să înglobeze într-un tot unitar multitudinea descoperirilor din aria comunicării ar putea fi productivă. O primă determinantă a conceptualizării fenomenului comunicaţional ar fi deci aceea că putem caracteriza ca una dintre specificităţile acestui cîmp de cercetare faptul că fiecare aspect al comunicării este util în măsura analizei sale din perspectiva domeniului care a produs respectivul aspect.

În al doilea rînd, comunicarea trebuie privită prin prisma faptului că posedă un trecut, un prezent şi un viitor; conform unei atare viziuni de origine tranzacţională, comunicarea este determinată de o perspectivă dinamică. Este greu să ne imaginăm un proces comunicaţional fară a face apel la aspectele care îl determină, la cauzele acestuia (cauze care se află în trecutul mai îndepărtat sau mai apropiat); astfel, modalităţile de interrelaţionare comunicaţională se bazează pe experienţa noastră în acest domeniu şi iau forma acestei experienţe (o persoană care a vorbit în tren cu alte persoane şi s-a simţit bine în aceste condiţii va aborda mai deschis comunicarea într-o altă călătorie cu trenul, deşii călătorii din compartiment sunt acum alţii). Viitorul afectează, de asemenea, comunicarea. Dacă, spre exemplu, dorim ca relaţia de comunicare să continue, vom comunica cu persoana respectivă în această direcţie în prezent („Mulţumesc pentru trataţie", va spune un musafir care s-a bucurat de vizită, „totdeauna mă simt bine cînd trec pe la dumneavoastră"). În acelaşi timp, comunicarea este un proces irepetabil şi ireversibil; fiecare experienţă de comunicare este unică, iar două experienţe de comunicare nu pot fi perfect identice. Experienţa de comunicare produce schimbări în persoanele implicate, schimbări care vor condiţiona acest deziderat.


1.Definiţii şi modele ale comunicării

2 Funcţiile şi principiile comunicării

3. Deprinderi de comunicare managerială

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Se vinde acest portal, doritorii pot contacta la adresa de email sursa.md@gmail.com