logare  |  registrare

Dispozitive electronice

Dispozitive electronicezoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru mari, 20 noiembrie 2012
Dispozitive electronice
57.5 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 93
Descriere

Dispozitive electronice

 

      Supapele electronice, inventate la începutul anilor 1900, au făcut posibilă amplificarea semnalelor electrice. De atunci, electronica s-a dezvoltat rapid, devenind o ramură importantă a tehnologiei.

          Multe dintre componentele folosite în circuite electronice complexe sunt rezistoare şi condensatoare electrice simple. Un rezistor este un conductor care permitea trecerea printr-un circiut a unei anumite cantităţi  limitate de curent electric. Rezistoarele fixe sunt, de obicei, făcute din carbon sau sârmă deasupra sau în interiorul unui material izolant. Rezistoarele variabile, folosite de exemplu drept controale ajustabile la radioreceptoare şi televizoare, au un contact alunecător pentru ca rezistenţa să poată fi reglată.

       Condensatoarele electrice constau de obicei din două plăci de metal separate de un material izolant, cum ar fi aerul, hârtia sau materialul plastic. Dacă plăcile condensatorului sunt încărcate cu electricitate, sarcina rămâne acolo până când i se permite să iasă sub formă de curent printr-un circuit. Pe lângă rolul de stocare, condensatoarele electrice servesc şi altor scopuri. De exemplu, deoarece plăcile condensatorului electric sunt separate de un material izolant, curentul nu poate să treacă printre ele. Dacă se modifică tensiunea electrică la una din plăci, aceasta va induce o schimbare similară la cealaltă placă. Astfel un condensator electric transferă o tensiune alternativă aplicată, care se modifică încontinuu, dar menţine o tensiune constantă. Deci conensatoarele electrice pot separa tensiunile electrice variabile de cele constante.

Inductoare

        Un inductor constă într-o bobină de sârmă, adesea înfăşurată în jurul unui miez metalic. Când curentul trece prin el, inductorul devine magnetizat, câmpul magnetic din jurul lui intercţionează cu curentul care trece prin el şi tinde să se opună orcărei schimbări în intensitatea curentului. Drept rezultat, un curent continuu constant (cc) care trece printr-un inductor este limitat doar de rezistenţa relativ mică a sârmei. Drept curent altermativ (ca) sau curent continuu pulsatoriu, inductorul i se opune mult mai puternic. Acest efect este folosit la unele aparate alimentate cu curent continuu. Trecerea curentului printr-un inductor înlătură eficient radiaţiile tensiunii electrice, asigurând o alimentare  netezită

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Se vinde acest portal, doritorii pot contacta la adresa de email sursa.md@gmail.com