logare  |  registrare

Electroliza

Electrolizazoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru duminic, 18 noiembrie 2012
Electroliza
29 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 93
Descriere

Electroliza

 

Electroliza reprezinta procesul chimic de descompunere a unui electrolit (compus chimic care, dizolvat intr-un lichid sau in stare topita se disociaza in ioni, devenind bun conducator de electricitate) cu ajutorul curentului electric.

         Electroliza este un proces studiat de electrochimie. Electrochimia se ocupa cu relatia dintre curentul electric si reactiile chimice si cu transformarea mutuala a energiei chimice si a celei electrice. In sensul cel mai general, electrochimia reprezinta studiul reactiilor chimice care produc efecte electrice si al fenomenelor chimice care sunt cauzate de actiunea curentului.

     Cei mai multi compusi anorganici si cativa compusi organici, topiti sau dizolvati in apa sau alte substante lichide, se prezinta sub forma de ioni, ale caror molecule sunt disociate in componente incarcate pozitiv si negativ, care au proprietatea de a conduce  curentul electric. Solutia sau compusul topit se numeste electrolit. Daca o pereche de electrozi este plasata in solutia unui electrolit si o sursa de curent este plasata intre ei, ionii pozitivi ai solutiei se muta catre electrodul negativ (anod), iar ionii negativi catre electrodul pozitiv (catod). Cand ajung la electrozi, ionii ionii pot castiga sau pierde electroni, putandu-se transforma in atomi neutri sau molecule.

    Cantitatea de material de la fiecare electrod cand curentul electric trece prin electrolit depinde de anumite legi descoperite de chimistul si fizicianul englez Michael Faraday, numite legile electrolizei.

         Prima lege a electrolizei: Cantitatea de substanta transformata la fiecare electrod este direct proportionala cu cantitatea de electricitate ce trece prin electrolit.

...

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Se vinde acest portal, doritorii pot contacta la adresa de email sursa.md@gmail.com