logare  |  registrare

Antonie Ferchault de Reaumur

Antonie Ferchault de Reaumurzoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru miercuri, 17 octombrie 2012
Antonie Ferchault de Reaumur
28.5 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 93
Descriere

ANTOINE FERCHAULT DE REAUMUR

(1683 - 1757)

 

Viata si opera

          Rene Antoine Ferchault de Reaumur s-a nascut la 28 februarie 1683, in localitatea La Rochelle. La inceput a studiat dreptul la Bourges, apoi, in 1703 s-a mutat la Paris, unde a studiat stiintele naturii, matematica si fizica. La varsta de 25 de ani a devenit membru al Academiei de Stiinte din Paris si in cei aproape 50 de ani cat a fost membru activ al acesteia a fost de 12 ori director. La sesiunile Academiei a prezentat 75 de lucrari originale.

 

          Dupa ce a publicat cateva lucrari de matematica, Reaumur si-a impartit aproape in mod egal interesul intre zoologie si tehnologie. In zoologie a facut multe descoperiri pe baza unor experiente ample si a observatiei personale. Din multimea sa de lucrari trebuie amintita opera "Tratat dedicat istoriei insectelor", care a aparut la Paris intre 1732 si 1742 in sase volume ; avea 4000 de pagini si 250 anexe, cuprinzand aproximativ 5000 de planse. Prin aceasta lucrare, Reaumur a devenit intemeietorul stiintei despre insecte. Al saptelea volum a aparut abia 200 de ani dupa moartea lui si mai era material si pentru al optulea volum.

         In 1711, Academia l-a numit mecanic salariat (echivalent aproximativ astazi cu postul de inginer tehnolog) si ii revenea sarcina de a publica carti in diverse domenii, pe meserii si industrii. Din aceasta perioada dateaza lucrarea sa "Descrierea artelor si a meseriilor" care a fost tiparita abia dupa moartea autorului, in 1761, in 27 de volume. Reaumur a facut multe descoperiri tehnice si stiintifice pe care le-a prezentat la Academie : despre fabricarea oglinzilor, despre prelucrarea ardeziei, despre fabricarea perlelor artificiale, despre forjarea fierului, despre proprietatile hartiei si altele. In 1722 si-a publicat una dintre cele mai importante lucrari : "Arta transformarii fierului in otel", ce cuprinde rezultatele unor cercetari tehnologice, indreptata spre aplicarea practica ceea ce a dus la inceperea fabricarii otelului in intreaga Franta. In 1725, Reaumur s-a ocupat cu fabricarea tablei zincate care pana atunci era importata din Germania. A constatat pe cale experimentala ca o conditie importanta in fabricatie este inlaturarea stratului de fier de la suprafata si asigurarea unei suprafete perfect netede. In felul acesta a introdus aceasta noua productie in Franta.

...

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Accesati Zakusi.net