logare  |  registrare

Studierea Microsoft Excel

Studierea  Microsoft Excelzoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru joi, 21 aprilie 2011
Studierea Microsoft Excel
116.9 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 208
Descriere

Studierea procesorului de tabele

Microsoft Excel

 


                  1.1 Prezentarea generală a progamului Excel 

     Microsoft Excel este un pachet de programe, care serveşte pentru prelucrarea datelor organizate în formă de tabel.Acesta este un program performant de calcul tabelar (spreadsheet program) ce se poate utiliza pentru stocarea şi prelucrarea eficientă a listelor de date în vederea realizării de calcule numerice în scopul obţinerii de rapoarte şi analize.De asemenea,pe baza datelor înregistrate programul Excel poate crea foarte uşor diagrame şi poate face schimb de informaţii cu alte programe cum ar fi Microsoft Word,Microsoft PowerPoint,Microsoft Access, astfel încât datele să poată fi prezentate practic în orice formă.

     Ecranul de deschidere din Excel prezintă un registru de calcul gol avînd eticheta Book1.Fişierele din Excel sunt denumite registre de calcul.Orice registru de calcul este format din trei foi de calcul. Fiecare foaie de calcul este formată din coloane şi rînduri care se intersectează, formînd casete care poartă denumirea de celule în care se introduce text,formule,cifre,grafice etc. Etichetele din partea de jos a ecranului, a registrului de calcul care poarta inscripţiile Sheet1,Shee2,Sheet3,etc., permit răsfoirea foilor de calcul executînd clic pe aceastea cu mouse-ul. Pentru manevrarea datelor Excel pune la dispoziţie un formular pentru date. Acesta este utilizabil pentru vizualizarea,modificarea,adăugarea,ştergerea şi căutarea informaţiei din listă.La fel, pentru a crea o imagine completă a informaţiei dispuse în tabel, există opţiunea organizării acesteia în formă de grafice de diferite tipuri. 


                 1.2 Elementele unei ferestre Excel

1. Bara de meniuri (Menu bar) – situată sub bara de titlu,afişează numele meniurilor.

2. Bara de instrumente de lucru (Toolbar) – conţine mai multe pictograme,butoane şi liste derulante ce vă facilitează accesul la cele mai des utilizate comenzi şi caracteristici.

3. Bara cu formule (Formula bar) – pentru a introduce informaţia într-o celulă, selectaţi celula (facînd click pe ea) şi tastaţi informaţia. Informaţia apare şi în bara cu formule.Cînd apăsaţi Enter,informaţia este înserată în celula selectată.

4. Bara de stare (Status bar) – afişează informaţii despre activitatea curentă,inclusiv informaţii ajutătoare şi modurile de lucru ale programului şi tastaturii.

...


     1.3 Selectarea datelor

    1.4 Crearea graficelor

    1.5 Introducerea formulelor

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Se vinde acest portal, doritorii pot contacta la adresa de email sursa.md@gmail.com