logare  |  registrare

Administratia publica si administratia privata - similaritati si deosebiri

Administratia publica si administratia privata - similaritati si deosebirizoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru vineri, 28 septembrie 2012
Administratia publica si administratia privata - similaritati si deosebiri
Autor: Olya
99 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 172
Descriere

Administratia publica si administratia privata - similaritati si deosebiri


Introducere

     În lucrarea efectuată am cercetat o temă interesantă din domeniul stiintei administratiei publice ,similtudini si deosibirile dintre AP si administratia privata. Lucrare data e mai mult axata pe deosibiri pentruca ele reprizinta esenta acestor doua domenii diferite ce ne da posibilitatea de ai intelege detaliat, mai jos sunt reprezentate deosibiri esentiale.

     Cea mai mare diferenţă între cele două sectoare sunt  principiile lor de organizare sau scopurile.  În timp ce administrarea privată are o misiune definită , care este exercitarea de profit sau stabilitate sau de creştere a veniturilor, administraţiei publice, pe de altă parte, are scopuri ambigue. În plus, dilema de scopuri de ambiguitate este exacerbată de către agenţii inutile şi inoperabile, cu scopuri care se suprapun şi birocraţiei umflate. S-ar putea spune că scopul administraţiei publice să adopte politici publice, ci se suprapun şi ambiguitatea principală de cele mai multe dintre aceste politici, şi caracterul vag al adoptarei acestor politici fac scopul administraţiei publice de a fi mult mai ambigue. Cu toate acestea, faptul că instituţiile publice nu sunt orientate spre profit, nu ar trebui să ne determină să credem că angajaţii din sectorul public şi managerii nu sunt preocupaţi de problemele financiare. Cum este cazul cu companii private, unităţi din sectorul public şi organizaţii lupta pentru finanţare şi influenţă.


      Un alt factor care face ca sectorul public diferit de cel privat este luarea a deciziilor. În administraţia publică, decizia trebuie să fie şi ar trebui să fie pluralistă. Acest lucru permite maximum de participare: dezbatere deschisă, mai multe puncte de veto - o ierarhie de luare a deciziilor în cazul în care un consens trebuie să fie realizat la fiecare nivel, în mod ideal, o decizie informată. În timp în administraţia privată luarea deciziilor este mult mai simplă monopolistă sau semimonopolistă. Acest tip de luare a deciziilor ar evita orice conflicte in interese; prin urmare, scopul este clar definit.

...

Guvernul şi sectorul privat

      Spirit antreprenorial poate fi implementat atât în sectorul public şi privat. În conformitate cu această întreprindere distins publice şi private.
În acest caz, baza pentru clasificarea de proprietate a decis să efectueze funcţiile de afaceri.
Fiecare dintre aceste tipuri de afaceri au caracteristici distinctive, dar principiile de bază ale punerii lor în aplicare sunt foarte asemănătoare. În acest caz şi în altul, o astfel de activitate necesită iniţiativă, responsabilitate, abordare inovatoare, dorinta de a maximiza profiturile.
 

...

Entităţile de afaceri

Societatea economice - este o organizaţie comercială, capitalul social de care este format de către unul sau mai multe persoane fizice şi (sau) persoane juridice prin acţiunile lor (sau valoarea totală a capitalului social, în cazul în care părintele serveşte o singură persoană). Ca o cotă pot fi considerate resurse financiare sau materiale, capital intelectual, valori mobiliare sau drepturi de proprietate cu valoare monetară.

 

Avantaje:

• mai eficientă formă de organizare a afacerilor în atragerea de capital de bani. Corporaţiile are un mod unic de finanţare - prin vânzarea de actiuni si obligatiuni - care poate aduce economii de multe gospodării. După ce stocul de piaţă corporaţii pot fuziona în fondul general de resurse financiare pentru un număr mare de persoane. Finanţarea prin vânzarea de titluri de valoare are, de asemenea, anumite avantaje. Din perspectiva consumatorilor, corporaţii au acces mai uşor la credite bancare, în comparaţie cu alte forme de organizare a afacerilor. Motivul este nu numai o mai mare fiabilitate corporaţii, dar şi în capacitatea sa de a asigura profitabilitatea conturilor băncilor.

...

Dezavantaje:

• Înregistrarea de articole de încorporare fac obiectul unor proceduri birocratice şi costurile de servicii juridice.

• Lipsa următoare posibile de oferte corporative cu probleme legate de impozitarea profiturilor corporaţiilor. Aceasta este problema dublei impuneri: acea parte a veniturilor de o societate care este plătit ca dividende către acţionari sunt impozitate de două ori - o dată, ca parte din profiturile corporatiilor, al doilea - ca parte din venitul personal al acţionarului.

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Se vinde acest portal, doritorii pot contacta la adresa de email sursa.md@gmail.com