logare  |  registrare

Administratia publica locala in Marea Britanie

Administratia publica locala in Marea Britaniezoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru mari, 25 septembrie 2012
Administratia publica locala in Marea Britanie
Autor: Olya
38 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 172
Descriere

Administratia publica locala in Marea Britanie


Structura APL cuprinde: comitate, districte, parohii.

        Comitate - fiecare comitat are un consiliu, al cărui membri sunt aleşi din 3 in 3 ani. Consilierii desemnează funcţionarii adjuncţi pe o durata de 6 ani, insarcinati sa asigure continuitatea muncii organelor locale de administraţie. Consiliul este conduc de un preşedinte (Chaier mau). Se intilneste in 4 sesiuni pe an, este insarcinat cu administrarea comitatului. Cea mai mare parte a muncii se desfăşoare in comisii specializate. Aceste comisii sunt: fie obligatorie, fie facultativ.

Comitatul supraveghează activitatea districtelor si parohiilor. In cadrul uniu comitat se acorda atenţie deosebita burgurilor. Burgurile sunt orasile, tirgurile, si pot fi: a) Burguri comitate b) Burguri municipale.

 

           Districtele - la origine destrictele au fost grupări de parohii, dar in prezent sunt creaţii artificiale ale unei legi din 1894. Districtele urbane sau rurael sunt administrate de:

*un consiliu ales la fiecare 3 ani. In cadrul căruia fiecare consilier are in domeniul de lucru - o parohie cu 300 locuitori. *un preşedinte si un adjunct al consiliului ales de consilieri fie dintre membrii consiliului, fie din afara acestuia. Districtele au atribuţii in materia de sănătate, in timp si-a perdut competentile privind educaţia sau timpul liber.

 

         Parohiile - sunt subdiviziuni ale districtelor rurale ele reprezintă cele mai vechi si cele mai mici colictivitati locale. Organele administrative ale parohiilor variază potrivit numărului de locuitori.

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Se vinde acest portal, doritorii pot contacta la adresa de email sursa.md@gmail.com