logare  |  registrare

Problema de trasnport echilibrată

Problema de trasnport echilibratăzoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru duminic, 17 aprilie 2011
Problema de trasnport echilibrata
883.79 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 208
Descriere

  Problema de transport echilibrată.

Model matematic. 


        O problemă de mare importanţă în cadrul expedierii mărfurilor o reprezintă mişcarea fizică, deplasarea în spaţiu a acestora. În sistemul cibernetic al firmei, sub-sistemul  transport – aprovizionare – desfacere realizează legătura directă dintre producător  şi consumator, condiţionând realizarea planului de desfacere. 


Organizarea eficientă a transporturilor presupune cunoaşterea tuturor rutelor de transport, precum şi a costurilor pe fiecare mijloc de transport în parte, astfel încât să se utilizeze rutele cele mai economice, deoarece o reducere permanentă a cheltuielilor de transport conduce la sporirea eficienţei activităţii economice a firmei. Toate cheltuielile care sunt legate de transportul operativ al mărfurilor trebuiesc evidenţiate distinct pe furnizori  şi pe cantităţi transportate, pentru a se putea efectua o analiză economică riguroasă. 

          Concurenţa din ce în ce mai dură care îşi face simţită prezenţa întoate domeniile activităţii economice impune sistemelor de conducere o analiză cu instrumente ştiinţifice a tuturor alternativelor existente, căutându-se acea variantă de acţiune care să conducă la o activitate economică eficientă. Pe această linie se înscrie  şi activitatea din domeniul transporturilor, care are ca obiect de studiu circulaţia mărfurilor  şi ca obiectiv principal, accelerarea vitezei de circulaţie a mărfurilor şi reducerea la maximum a cheltuielilor de transport, transbordare, descărcare. 


În acest capitol se vor studia o parte a modelelor liniare ce apar în activitatea de aprovizionare, în circumstanţe ce vor fi specificate. Studiul “problemelor de transport” pe baza teoriei programării liniare a fost început în 1941 de Hitchook, apoi extins de diverşi matematicieni interesaţi de rezolvarea acestei colecţii de probleme. 


2. Modelarea şi rezolvarea problemelor de transport echilibrate 

3. Probleme reductibile la problema de transport echilibrată 

4. Probleme de transport cu centre intermediare 

5. Problema de transport generalizată 

6. Probleme de repartiţie 

...

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Accesati Zakusi.net