logare  |  registrare

Structura teritoriala

Structura teritorialazoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru mari, 07 august 2012
Structura teritoriala

Autor: Olya

27 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 172
Descriere

Structura teritoriala


     Un  asemenea tip de structura presupune  organizarea  sistemului administrativ in raport cu teritoriul pe care isi desfăşoară activitatea si îşi exercita competenta.


Structura teritoriala este formata din:    

*     instituţii centrale sau naţionale, care au competente teritorial generale, deci isi pot exercita competenta pe intreg teritoriul  tarii (guvernul, ministerele să fie organe centrale);

*     instituţii locale, care au competente teritoriale limitate la teritoriul  unde îşi desfăşoară activitatea.


      In România, unităţile administrativ teritoriale sunt de mai multe categorii: comunale, orăşeneşti, judeţene, municipale si ale Municipiului Bucureşti. Competentele acestor unităţi administrativ-teritoriala diferă in raport cu ierarhizarea teritoriala si cu nivelul la care funcţionează. Specific este faptul ca organul/ instituţia situata pe un nivel ierarhic superior nu poate   anula actele celor situate la un nivel ierarhic inferior, având numai dreptul  de suspendare a executării unui anumit act. Singurul care are împuternicire  sa decidă menţinerea, modificarea sau anularea actului pus in discuţie este organul cu competenta generala de pe acelaşi nivel.

...

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Se vinde acest portal, doritorii pot contacta la adresa de email sursa.md@gmail.com