logare  |  registrare

Coduri STIFO

Coduri STIFOzoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru mari, 24 iulie 2012
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul 
referate în categoria dată: 106
Descriere

Coduri STIFO


Caracteristicile principale ale STIFO (lungimea sectorului de regenerare, metoda prelucrării semnalelor, sistemul de control al erorilor în regeneratoare, sistemul de sincronizare, nivelul de protecţie contra zgomotelor, distorsiunea semnalelor în linie, etc.) în mare parte depind de alegearea codului de linie.

Particularităţile de formare a codurilor lineice pentru STIFO depind de caracteristicile fizice ale mediului de propagare a semnalului. FO ca mediu de transmitere a semnalului, cît şi sursa de radiaţie optică la capătul de transmisie şi fotodetectorul la recepţie înainteza anumite cerinţe către semnalul digital.

Deoarece semnalul optic poate fi numai pozitiv sau nul (deoarece intensitatea luminii, după natura sa, este o valoare pozitivă) este imposibilă utilizarea propriu-zisă a codurilor bipolare, ca în sistemele de transmisiuni cu cablu electric.

La realizarea sistemelor de transmisiune digitale, în caz general se determină n cazuri posibile ale nivelului semnalului digital (n=2,3,4,...). Însă în STIFO digitale sistemele de transmisiune cu n>2 (coduri în mai multe nivele) nu sunt rea utilizate. Cauza acestui fapt este linearitatea caracteristicii de modulare şi dependenţa termică a emiţătorului, de exemplu Dioda Laser, ceea ce duce la necesitatea utilizării codurilor în 2 nivele. Astfel în STIFO cu detectare directă şi utilizarii modulării după intensitatea luminii, semnalul linear, în majoritatea cazurilor prezintă un mesaj discret, reprezentat în cod binar (n=2, simbolurile codului – „0”, „1”), care reprezintă o succesiune de impulsuri de aceeşi formă, ce urmează unul după altul în intervale egale de timp cu lungimea T, numite intervale de tact. Aşa semnale sunt numite semnale aleatoare cu intervale de tact determinate.

            Către codurile lineice sunt prezentate următoarele cerinţe:

1.Sectorul continuu al spectrului energetic al codului trebuie să aibă densitate spectrală minimă la frecvenţă nulă, cît şi componente de FJ şi FÎ. Limitarea spectrului la FJ este determinată în principal de doi factori.

         Primul este legat de necesitatea de transmitere a semnalului digital recepţionat fără distorsiuni, de către amplificatorul de curent alternativ al fotodetectorului, deoarece în caz contrar pentru realizarea condiţiilor optimale de recepţie, înainte de dispozitivul principal este nevoie de a introduce un dispozitv adăugător pentru restabilirea componentei de FJ. Aceasta măreşte complexitatea şi costul utilajelor tracturlui lineic. O amplificare înaltă în curent continuu provoacă un drift  esenţial al componentei continui. Această limitare este foarte dură pentru sistemele care utilizează fotoreceptori su sensibilitate înaltă. Al doilea factor este faptul că puterea optică a emiţătorului, care depinde de temperatura mediului, poate fi stabilizată prin introducerea unei reacţii negative conform valorii medii a puterii radiate numai în lipsa componentei de FJ a codului lineic.

       În prezenţa componentei de FJ în spectrul codului lineic, puterea de emisie poate varia sub influenţa semnalului informaţional, deoarece depinde de statistica celui din urmă, şi deasemenea variaţii relativ mici pot provoca fluctuaţiile termice în modulul emiţătorului (cu cît mai mult creşte temperatura emiţătorului cu atît mai nestabilă este lungimea de undă şi puterea semnalului emis, de regulă cînd sreşte temperatura scade puterea semnalului). În acest caz în circuitul cu reacţie negativă trebuie sa fie prevăzut un dispozitiv de compensare a acestor modificări.

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Se vinde acest portal, doritorii pot contacta la adresa de email sursa.md@gmail.com