logare  |  registrare

Managementul resurselor umane

Managementul resurselor umanezoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru joi, 03 mai 2012
Managementul resurselor umane
211.5 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 184
Descriere

Managementul resurselor umaneObiective

 

*      Ilustrarea problemelor angajării resurselor umane necesare în cadrul organizaţiilor.

*      Discutarea rolului planificării resurselor umane şi a relaţiei acesteia cu planificarea la nivel organizaţional.

*      Discutarea modului în care organizaţiile îşi acoperă nevoile de personal prin recrutarea şi selecţia candidaţilor calificaţi

*      Evaluarea rezultatelor cercetărilor cu privire la interviul de angajare.

*      Descrierea modalităţilor de pregătire a interviurilor de angajare de succes.

*      Prezentarea unor modalităţi de orientare şi integrare a noilor angajaţi.

*      Discutarea instruirii şi dezvoltării angajaţilor şi a unor aspecte ale acestor procese.

*      Explicarea obiectivelor evaluării performanţelor, a motivelor pentru care acest proces poate eşua şi a metodelor de depăşire a obstacolelor.

*      Discutarea aspectelor care trebuie avute în vedere în luarea de decizii cu privire la recompensarea angajaţilor.

*      Discutarea metodelor de asigurare a unor relaţii productive cu angajaţii sau reprezentanţii acestora.

 

 

         Managementul resurselor umane constă în ansamblul activităţilor orientate către asigurarea, dezvoltarea, motivarea şi menţinerea resurselor umane în cadrul organizaţiei în vederea realizării cu eficienţă maximă a obiectivelor acesteia şi satisfacerii nevoilor angajaţilor. Sunt prezentate în acest curs definiţii, principii, metode şi tehnici de management al resurselor umane grupate pe activităţile specifice domeniului

 

      Pe măsură ce organizaţiile se dezvoltă au de a face cu o serie de aspecte esenţiale ale managementului resurselor umane. Managerii creează un plan de atragere şi reţinere a persoanelor cu abilităţile de care are nevoie organizaţia. Implementarea planului presupune recrutarea, selecţia, integrarea, instruirea, recompensarea, alegerea beneficiilor celor mai potrivite şi evaluarea permanentă a performanţelor pentru a se verifica dacă sunt atinse obiectivele organizaţionale. Aceste activităţi reprezintă componentele managementului resurselor umane.

 

     Planul de resurse umane este creat în acord cu planul strategic al organizaţiei. Pe măsură ce organizaţia identifică oportunităţile de dezvoltare disponibile, este necesară corelarea lor cu abilităţile de care va fi nevoie pentru acoperirea lor. Recrutarea, instruirea şi programele de recompensare sunt create în vederea atragerii, dezvoltării şi păstrării oamenilor cu abilităţile necesare.

 

       Dezvoltarea resurselor umane implică un proces de instruire a oamenilor pentru a îndeplini sarcinile de care este nevoie în organizaţie. Problema constă în recunoaşterea tipului de instruire de care angajaţii au nevoie. Toate deciziile de instruire trebuie să ţină cont de motivarea angajatului supus formării. Există un număr de tehnici de instruire şi elemente necesare pentru ca un program de instruire să fie eficient.

 

      În evaluarea performanţelor este importantă atât evaluarea comportamentelor considerate adecvate, cât şi a celor neadecvate, precum şi acordarea echitabilă a recompenselor.

...

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Accesati Zakusi.net