logare  |  registrare

Tratatul de la Lisabona(decembrie 2007): Reformarea europei pentru secolul XXI

Tratatul de la Lisabona(decembrie 2007): Reformarea europei pentru secolul XXIzoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru duminic, 15 aprilie 2012
Tratatul de la Lisabona(decembrie 2007): Reformarea europei pentru secolul XXI
119 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 112
Descriere

Tratatul de la Lisabona(decembrie 2007): Reformarea europei pentru secolul XXI


Planul:

Întroducere

I.Rolul Comisiei Europene în identificarea căilor de reformare a Uniunii Europene

II Elaborarea Tratatului  de  reformă a UE

III.Esenţa reformei - o Europă mai democrată si mai transparentă

IV.Europa – actor important pe scena mondială

Comcluzii


Întroducere

       Europa s-a schimbat, lumea s-a schimbat. Secolul XXI aduce provocări noi si oportunităţi noi. Interacţiunea economiilor si popoarelor lumii - prin comunicare, comerţ, migraţie, preocupări comune legate de securitate ori prin schimburi culturale - este in continuă evoluţie. Intr-o lume aşa de globalizată, Europa trebuie să fie competitivă pentru a asigura cresterea economică, locuri de muncă mai multe şi mai bune, astfel incât să ajungă la o dezvoltare globală durabilă. Schimbările climatice necesită un răspuns care să fie atat global, cat si local.

      Schimbările demografice au modificat unele din vechile convingeri referitoare la tiparele după care funcţionează societatea. Noile ameninţări in materie de securitate necesită strategii si politici noi. In toate aceste domenii, Europa trebuie să fie pregătită pentru schimbare.

     

    Prosperitatea zilei de maine presupune noi capacităţi si metode de lucru, reforme politice, economice si sociale. Societatea europeană are creativitatea si abilitatea de a răspunde acestor provocări. Aceasta se intemeiază pe valori esenţiale - libertate, demnitate umană, solidaritate, toleranţă, dreptate socială, stat de drept - care si-au dovedit valoarea. Cu toate acestea, pentru a salvgarda si consolida aceste valori, Europa trebuie să se adapteze. De asemenea, Europa are nevoie de parghiile cu care să transforme intenţiile in realitate. Statele membre nu pot face faţă singure provocărilor de azi sau de maine: numai un efort colectiv – intreprins cu deplina respectare a principiului subsidiarităţii – poate oferi răspunsul corect. Aceasta este misiunea Uniunii Europene, de aceea are nevoie de tratate adecvate, de instituţii adecvate si de metode de lucru adecvate.

 

    Elaborarea politicilor de natură să răspundă asteptărilor si aspiraţiilor cetăţenilor reprezintă proba pe care trebuie să o treacă Europa: o viziune a unei Europe pregătită să conlucreze pentru a infăptui un viitor comun.

  Uniunea Europeană este excepţional de bine situată pentru a găsi răspunsurile la chestiunile actuale cele mai presante. O Europă cu 27 sau mai multe state membre reprezintă sansa de a acţiona pe scară continentală si de a face faţă problemelor care depăsesc hotarele naţionale. 

...

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Se vinde acest portal, doritorii pot contacta la adresa de email sursa.md@gmail.com