logare  |  registrare

Metode financiare de evaluare a proiectelor de investiţii

Metode financiare de evaluare a proiectelor de investiţiizoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru duminic, 08 aprilie 2012
Metode financiare de evaluare a proiectelor de investiţii
366.5 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 131
Descriere

Metode financiare de evaluare a proiectelor de investiţii        Teoria financiară indică faptul că în luarea deciziei de investiţie pot fi întâlnite anumite criterii care duc la folosirea unor metode sau a altora, cum ar fi: maximizarea profitului firmei, minimizarea termenului de recuperare, reducerea riscului asociat proiectului de investiţii sau ordonarea optimă a proiectelor mutual exclusive. În general, este acceptat că abordarea dinamică este o tehnică mult mai bună decât abordarea statică în ceea ce priveşte considerarea acestor criterii.

       Procesul de realizare a investiţiilor şi de recuperare a fondurilor consumate se desfăşoară în timp, investiţiile şi efectele lor, precum şi nivelul eficienţei, având un pronunţat caracter dinamic. Legătura dintre timp şi investiţii se manifestă pe multiple planuri, dar cel mai important este acela de multiplicare a investiţiilor. Aceasta înseamnă că resursele umane şi materiale, atrase din circuitul economic curent şi imobilizate în procesul investiţional, îşi modifică valoarea pe măsură ce timpul de imobilizare creşte. Întrucât investiţiile alocate în prezent nu mai sunt echivalente, sub influenţa timpului, din punct de vedere valoric cu profitul ce se va obţine în viitor, rezultă că o abordare concretă a proceselor investiţionale, în vederea fundamentării ştiinţifice a deciziei, necesită analiza lor dinamică, adică ţinând seama de influenţa multiplicatoare a factorului timp.

     Stabilirea eficienţei investiţiilor presupune studierea rezultatelor obţinute prin consumarea acestora, deci este necesar să analizăm influenţa factorului timp şi în perioada de exploatare a capitalului fix creat. Pentru aceasta trebuie făcută o etapizare a fenomenului supus cercetării: perioada în care se consumă resurse materiale şi umane fără să se obţină venituri (fazele preinvestiţională şi investiţională) şi perioada în care investiţiile realizează venituri (faza de exploatare).

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Accesati Zakusi.net