logare  |  registrare

Migratia legala si ilegala

Migratia legala si ilegalazoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru mari, 21 februarie 2012
Migratia legala si ilegala
118 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 112
Descriere

Migratia legala si ilegalaI Prevederile din Planul de Actiuni Uniunea Europeana-Moldova

II Prevederile din Strategia Europeana a Republicii MoldovaI Prevederile din Planul de Actiuni Uniunea Europeana-Moldova

 

    Problemele privind migratia (migratia legala si ilegala, readmisia, viza, azilul)


      (44) Estimarea proportiilor migratiei legale si ilegale in, prin si din Moldova, monitorizarea si gestionarea miscarilor migratorii.
- Schimbul de informatii si estimarea proportiilor referitor la migratia ilegala in UE si Moldova, inclusiv prin crearea unei baze de date pentru monitorizarea fluxului de migratie in, prin si din Moldova;
- Ajustarea legislatiei interne la standardele UE pentru a incrimina migratia ilegala
    (45) Sustinerea gestionarii eficiente a fluxurilor de migratii, inclusiv prin acordarea asistentei consultative, financiare si la nivel de experti a Guvernului Moldovei si promovarea activitгtilor acestuia, in special pentru a spori nivelul profesional al personalului vizat prin studierea experientei internationale si efectuarea stagiilor in institutiile corespunzatoare ale statelor UE in care se implementeaza politica de migratiune.
- Adoptarea si implementarea Programului National de Actiuni al Moldovei in domeniul problemelor de migratiune si azil (problemele migratiei).
    (46) Ajustarea legislatiei Moldovei la normele si standardele UE, implementarea Conventiei ONU din 1951 privind statutul refugiatilor si a Protocolului din 1967 privind statutul refugiatilor, inclusiv dreptul la azil si respectarea principiului de repatriere benevola. Ajustarea sistemului autoritatilor de stat responsabile de implementarea si realizarea legislatiei in domeniul azilului si a refugiatilor la normele si standardele UE.
- Implementarea prevederilor Conventiei de la Geneva si Protocoalelor acesteia, in special prin dezvoltarea unui sistem de azil.
- Dezvoltarea unui sistem electronic de schimb de informatii intre toate autoritatile vizate (serviciul de graniceri, politia, Departamentul Migratiune).
- Consultгri referitoare la Regulamentul Eurodac si functionarea sistemului Eurodac.
- Adoptarea si implementarea Programului National de Actiuni in domeniul problemelor de migratiune si azil (chestiuni ce tin de azil).
(47) Ameliorarea cooperarii privind managementul eficient a fluxurilor de migraюtie si privind readmisia propriilor cetateni, persoanelor fara nationalitate si cetatenilor tarilor terte.
- Initierea dialogului privind repatrierea si readmisia in perspectiva semnarii unui acord de readmisie intre Moldova si UE, luind in consideratie dimensiunea umana si aspectele social-economice.
- Incurajarea semnarii de catre Moldova a acordurilor de readmisie cu principalele tari de origine si tranzit
- Formarea, in cadrul structurilor existente, a unui grup mixt de experti care va aborda aspecte ce tin de migratia legala in UE, situatia existenta in statele membre, structurile de gestionare a migratiei legale, inclusiv va explora cai de simplificare a legislatiei, migratiei fortei de munca si protectiei sociale a muncitorilor migranti, precum si programelor pentru reintoarcerea voluntara si reintegrare;
- Examinarea posibilitatii de invitare a Republicii Moldova pentru participarea la/ sau observarea activitatilor organizate in cadrul programelor UE privind migratia (ARGO, AENEAS).
     (48) Continuarea dialogului privind cooperarea in problema vizelor
- Schimb de opinii asupra procedurilor Schengen si initierea dialogului privind posibilitatile facilitarii procedurii de obtinere a vizelor in concordanta cu acquis-ul
- Dialog si schimb de opinii privind cooperarea in domeniul vizelor (criteriile si procedurile de emitere a vizelor)
- Dialog privind securitatea actelor 

...

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Accesati Zakusi.net