logare  |  registrare

Spaţiul public in societatea informationala

Spaţiul public in societatea informationalazoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru mari, 31 ianuarie 2012
Spaţiul public in societatea informationala
124 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 208
Descriere

Spaţiul public in societatea informationala


Planul:

1. Conceptul  de  societate informaţionalã 

2. Accesul în spaţiul public

3. Un nou medium de comunicare socialã: Internetul

4. Spre o democraţie digitalã?

...

     Diferitele conceptualizãri ale termenului de societate informaţionalã se întemeiazã pe un demers comparativ: societatea postindustrialã vs. societatea informaţionalã; comunicarea în masã vs. noile tehnologii de comunicare; capital şi muncã vs. cunoaştere, informaţie, comunicare. Dincolo de varietatea cadrelor analitice, majoritatea definiţiilor asociazã societatea informaţionalã cu o serie de transformãri societale care ar marca trecerea la un nou tip de societate “care a devenit dependentã de informaţie electronicã extrem de complexã şi de reţele de comunicare; o societate care alocã o parte considerabilã din resursele sale activitãţilor informaţionale şi comunicaţionale” (Melody ,1994).

    Transformãrile societale la care se referã majoritatea autorilor constituie obiectul unor tipologii diverse care sunt ulterior integrate în paradigme sau în “regimuri de acumulare” (Preston,2001).

    Paradigma fondatoare “tehnico-economicã” (Schumpeter, 1939, 1943), la care se raporteazã întreaga literaturã despre societatea informaţionalã, porneşte de la implicaţiile economice generate de schimbãrile tehnologice corelate cu antreprenoriatul creativ şi cu alte aspecte ale procesului de inovare (Preston,ibid.).

...

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Accesati Zakusi.net