logare  |  registrare

Electrocardiografie

Electrocardiografiezoom
referatul a fost adăugat în catalogul nostru miercuri, 28 decembrie 2011
Electrocardiografie
73 KB Încărcări
  • referatul disponibil in limba romina: DA
 primul   precedent   următorul   ultimul 
referate în categoria dată: 156
Descriere

Electrocardiografie


          Este o metoda de investigatie care se ocupa cu studiul fenomenelor bioelectrice pe care le produce inima in cursul activitatii sale. Curentii electrici produsi de inima sunt de o intensitate foarte slaba si se transmit la suprafata tegumentelor prin tesuturi, a caror rezistenta le reduce si mai mult voltajul. Pentru a fi inregistrate este necesara amplificarea lor cu aparate foarte sensibile. Captarea curentilor se face cu doi electrozi plasati in doua puncte diferite ale inimii sau chiar la distanta de inima.asdf934wsdgv

      Se folosesc fie electrocardiografe cu inscriere indirecta sau fotografica, fie cu inscriere directa sau mecanica (cu cerneala, stilet incalzit, cu hartie carbon etc). Unele aparate dispun si de osciloscoape - sistem care permite vizualizarea a curbei electrocardiografice pe un ecran. in prezent se intrebuinteaza tot mai frecvent aparate care permit inscrierea simultana a mai multor derivatii electrocardiografice si chiar a altor grafice (fonocardiograma, pulsul venos etc). 


      Pentru studiul fenomenelor electrice ale inimii se aplica electrozii - fie direct pe cord, fie pe suprafata corpului, la diferite distante de inima. Electrozii sunt piese metalice rotunde, ovale sau dreptunghiulare, care se fixeaza pe membre sau torace, prin benzi de cauciuc si sunt legati de aparat prin conductori electrici. Dupa locul de aplicare a electrozilor fata de inima se deosebesc derivatii directe (endocavitar prin cateterism), semidirecte (esofagiene) si indirecte, in care electrozii sunt asezati pe membre sau pe regiunea precordiala. In mod obisnuit se folosesc urmatoarele derivatii:• Derivatiile standard sau bipolare se obtin conectand cei doi poli ai galvano-metrului cu doi electrozi situati pe regiuni echidistante de inima: antebratul drept stang si piciorul stang.

...

Păreri:
Părerea Dvs poate fi prima.
Scrie părerea
Se vinde acest portal, doritorii pot contacta la adresa de email sursa.md@gmail.com